Bursa şi piaţa valutară au deschis primele tranzacţii de după alegeri fără să fie influenţate de rezultate

Bursa şi piaţa valutară au deschis primele tranzacţii de după alegeri fără să fie influenţate de rezultate

Bursa de Valori Bucureşti a deschis şedinţa de tranzacţionare într-o relativă apatie, cu o creştere uşoară a indicilor, iar pe piaţa valutară leul s-a apreciat nesemnificativ, la începutul acestei zile, deşi rezultatele alegerilor sunt deja evidente.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis luni în creştere uşoară, susţinută de acţiunile Romgaz (SNG) şi BRD Groupe Societe Generale (BRD), dar cu o activitate redusă la tranzacţionare.

Principalii indici ai pieţei, BET Plus, de referinţă, şi BET, al celor mai lichide acţiuni, au deschis pe plus cu 0,3%, după ce vineri au urcat cu 0,2%.

BET Plus include cele mai lichide 40 de acţiuni din piaţa reglementată BVB, cu excepţia SIF-urilor şi a acţiunilor companiilor străine.

Valoarea tranzacţiilor din prima oră a fost destul de redusă, cu transferuri însumând doar 721.300 lei (163.000 euro) până la ora 10.45.

Impactul ar putea veni zilele următoare

"Nu-i niciun efect. Nu se aştepta nimeni, pentru că (rezultatul algerilor, n.r.) nu are un impact direct major deocamdată. Volumele de tranzacţionare sunt mici la prima oră. În zilele următoare, ar putea exista însă un impact în funcţie de ce se întâmplă pe scena politică", a declarat directorul de operaţiuni al SSIF Estinvest, Marcel Murgoci,. citat de Mediafax.

În mod similar, activitatea de pe bursă nu a fost influenţată nici la anunţarea rezultatele primului tur al alegerilor prezidenţiale desfăşurat în urmă cu două săptămâni.

Euro se menţine sub pragul de 4,43 lei

Cursul de schimb a deschis luni în scădere foarte uşoară faţă de finalul săptămânii trecute şi se menţine sub pragul de 4,43 lei/euro, fără ca în piaţa interbancară să se resimtă un impact al rezultatului alegerilor prezidenţiale desfăşurate duminică.

Azi-dimineaţă, în jurul orei 10.00, euro era tranzacţionat între băncile locale la 4,4256 - 4,4265 lei, în scădere faţă de cotaţia de 4,4280 lei afişată la finalul şedinţei de vineri.

Volumul tranzacţiilor a fost redus în prima oră de la deschiderea pieţei locale, chiar de trei ori mai scăzut decât se înregistrează în mod obişnuit în acest interval.

Schimburile au fost operate într-un interval de numai 0,3 bani, cu minimul la 4,4245 lei/euro şi maximul la 4,4275 lei/euro.

"Nu avem un impact de pe urma alegerilor. Volumele tranzacţionate în piaţa interbancară sunt mici, iar cursul a rămas destul de stabil", a afirmat pentru Mediafax un dealer.

Conform rezultatelor parţiale anunţate, luni, de Biroul Electoral Central (BEC), după centralizarea a 99,07% din procesele verbale, Klaus Iohannis a obţinut 54,50% din voturi la turul doi al alegerilor prezidenţiale, iar Victor Ponta a fost votat de 45,49% dintre alegătorii care s-au prezentat la urne.

citeste totul despre: