Un consorţiu condus de Romsys va furniza sistemul IT pentru emiterea actelor de stare civilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În cadrul proiectului vor fi scanate şi digitizate toate actele de stare civilă din ultimii 100 de ani, aproximativ 75 milioane de documente FOTO Dorin Constanda
În cadrul proiectului vor fi scanate şi digitizate toate actele de stare civilă din ultimii 100 de ani, aproximativ 75 milioane de documente FOTO Dorin Constanda

Romsys, Indra Sistemas şi Mercury 360 Communications vor furniza Ministerului pentru Societatea Informaţională sistemul de depunere a cererilor şi emitere online a actelor de stare civilă, valoarea contractului ridicându-se la 117,8 milioane de lei (26,5 milioane de euro), cu TVA inclusă.

„În data de 13 decembrie, Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI) a încheiat procesul de evaluare a ofertelor depuse pentru sistemul integrat de emitere a actelor de stare civilă (SIIEASC). Câştigătorul desemnat este asocierea formată din Romsys, Indra Sistemas, Mercury 360 Communications, împreună cu subcontractanţii Technology Network Services, Quantrio Consulting şi Star Storage, cu o propunere financiară de 94.999.664,00 lei, fără TVA“, se arată într-un comunicat al MSI.

Oferte au mai fost depuse de consorţiile formate din S&T România, Siveco România, Expert One Research SRL, Frontal Communications SRL şi BCS Business Consulting Software SRL, precum şi UTI Grup, CertSIGN SA şi AM Project Design & Consulting SRL.

Oferta consorţiului condus de S&T România s-a ridicat la 120.986.865,40 lei, fără TVA, iar cea a asocierii conduse de UTI Grup - 121.650.794,48 lei, fără TVA, potrivit datelor ministerului.

Valoarea contractului a fost estimată la 151,5 milioane de lei, TVA inclusă (34,4 milioane de euro), conform anunţului de participare.

Obiectivul general al proiectului care va fi implementat de MSI şi finanţat prin fonduri structurale este îmbunătăţirea şi automatizarea sistemului de depunere a cererilor pentru emitere/eliberare şi eliberarea efectivă a documentelor de stare civilă.

În cadrul proiectului vor fi scanate şi digitizate toate actele de stare civilă din ultimii 100 de ani, aproximativ 75 milioane de documente.

Totodată, se vor presta servicii de consultanţă în domeniul managementului de proiect, informare şi publicitate pentru implementarea proiectului.

Printre beneficiarii proiectului se numără Direcţia Generală de Asistenţă Socială, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Ministerul Finanţelor, Casa Naţională pentru Pensii Publice, Casele de pensii private, Casa de Pensii Militare, Institutul Naţional de Statistică, Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă şi Curtea de Conturi.


Mai puteţi citi: 

Emiterea actelor de stare civilă se va face online, printr-un proiect finanţat de Guvern şi UE. Depunerea şi emiterea documentelor de stare civilă s-ar putea face online, după implementarea unui sistem informatic pentru care Ministerul pentru Societatea Informaţională este dispus să plătească 35 de milioane de euro.

Contracte pentru 52 de proiecte IT, din fonduri UE, încheiate la Ministerul pentru Societatea Informaţională. Premierul Victor Ponta participă, vineri, la Ministerul pentru Societatea Informaţională, la semnarea a 52 de contracte de finanţare prin fonduri structurale în domeniul TIC (Tehnologia Informaţiilor şi a Comunicaţiilor), în valoare de 142 de milioane de euro, destinate Registrului Agricol şi proiectelor de e-guvernare şi interoperabilitate.

Cum se vede viitorul digital al României? Guvernul plănuieşte investiţii în IT&C de aproape un miliard de euro până în 2020. Ministerul pentru Societatea Informaţională are planuri mari pentru România următorilor câţiva ani. Ministerul a publicat, spre dezbatere publică, Strategia Naţională pentru Agenda Digitală a României în care menţionează cum plănuieşte să dezvolte sectorul IT&C, care sunt obiectivele şi care sunt beneficiile. Până în 2020, investiţiile vor fi de sute de milioane de euro.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite