Nuclearelectrica şi Compania Naţională a Uraniului aşteaptă până în ianuarie 2015 oferte pentru un studiu privind fuziunea

Nuclearelectrica şi Compania Naţională a Uraniului aşteaptă până în ianuarie 2015 oferte pentru un studiu privind fuziunea

Compania Naţională a Uraniului este unicul furnizor de uraniu al reactoarelor de la Cernavodă, administrată de Nuclearelectrica FOTO Adevărul

Nuclearelectrica şi Compania Naţională a Uraniului aşteaptă până la 30 ianuarie 2015 oferte privind elaborarea unui studiu privind oportunitatea reorganizării sectorului energonuclear prin fuziunea celor două companii, valoarea contractului fiind estimată la 300.000 de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scopul studiului este identificarea unor variante de reorganizare a sectorului de exploatare, prelucrare a minereului de uraniu şi producerea combustibilului nuclear de tip CANDU şi recomandarea soluţiei optime care să conducă la funcţionarea sectorului în condiţii de competitivitate, potrivit anunţului lansat de Nuclearelectrica, citat de Mediafax.
 
Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat în 30 septembrie că este "inacceptabil" ca Nuclearelectrica şi CNU să nu găsească de patru luni un consultant care să le spună dacă este bine să fuzioneze, în condiţiile în care sectorul nuclearelectric este unul strategic.
 
Anunţul privind fuziunea celor couă companii a fost făcut chiar de Nicolescu, în urmă cu şase luni.
 
CNU este unicul furnizor de uraniu al reactoarelor de la Cernavodă, administrată de Nuclearelectrica. CNU deţine mina de uraniu de la Crucea, judeţul Suceava, singura de acest fel aflată în exploatare în România, dar ale cărei rezerve sunt aproape epuizate.
 
Nuclearelectrica este controlată de stat, prin Departamentul pentru Energie, care deţine 81,2% din capital. Fondul Proprietatea are 9,7% din acţiuni, iar 9% din titluri aparţin altor acţionari.
 
Mai puteţi citi: 
 
 
citeste totul despre: