Cea mai pasională cantată, narată de Victor Rebengiuc la Festivalul „Enescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Rebengiuc va spune povestea unei legături primejdioase de iubire, în cantata „Gurre-Lieder“
Victor Rebengiuc va spune povestea unei legături primejdioase de iubire, în cantata „Gurre-Lieder“

Peste o lună, pe 7 septembrie, actorul Victor Rebengiuc va debuta ca narator în cantata „Gurre-Lieder“, de Arnold Schönberg, alături de Corul şi Orchestra Filarmonicii „George Enescu“. Spectacolul Festivalului „Enescu“ se va desfăşura la Sala Mare a Palatului, de la ora 19.30 şi este printre puţinele spectacole la care încă se mai găsesc bilete la această oră.

Cantata „Gurre-Lieder“, care va fi condusă de bagheta reputatului dirijor francez Bertrand de Billy, va fi prezentată în premieră în România. Actorul Victor Rebengiuc va urca pe scena Sălii Mari a Palatului pentru a povesti o tumultoasă iubire dintr-o legendă a Danemarcei medievale, într-una dintre lucrările de avangardă ale muzicii clasice, cantata „Gurre-Lieder“, de Arnold Schönberg. 

Festivalului Internaţional „George Enescu“ aduce împreună pe scenă atât artişti români – actorul Victor Rebengiuc, Corul şi Orchestra Filarmonicii „George Enescu“ –, cât şi unii dintre cei mai importanţi solişti internaţionali ai momentului – Nikolai Schukoff, Violeta Urmana, Janina Baechle, Thomas Meyer. Totul sub bagheta cunoscutului dirijor francez Betrand de Billy, care conduce Orchestra Simfonică Radio Viena şi face parte din board-ul Academiei Europene de Teatru Muzical. Dirijorul Corului va fi românul Iosif Ion Prunner, căruia în 1997 maestrul Cristian Mandeal i-a încredinţat conducerea Corului Filarmonicii. 

Victor Rebengiuc îşi va folosi vocea inconfundabilă, în postura de narator, pentru a spune povestea unei legături primejdioase: iubirea damnată dintre regele danez Waldemar şi amanta sa, Tove – ucisă, în cele din urmă, de regină. 

Arnold Schönberg a compus „Gurre-Lieder“ pornind de la varianta tradusă în limba germană a poemului danez omonim, de Jens Peter Jacobsen. Se spune că personajele au la bază conducători reali din Danemarca anilor 1500, chiar dacă povestea celor doi amanţi a intrat în legendă, devenind unul dintre miturile-marcă ale Danemarcei, alături de „Cântecul Nibelungilor“.

Spectacolul va avea loc pe 7 septembrie, de la ora 19.30, la Sala Mare a Palatului. Publicul încă mai poate achiziţiona bilete pentru acest eveniment.

Showbiz



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite