zer - ultimele știri
„Whoopie Ice” este o îngheţată bio cu conţinut bogat de fibre şi cu un conţinut redus de zahăr. O echipă de studenţi şi profesori a reuşit să valorifice cu succes zerul rezultat în urma fabricării unor brânzeturi şi să realizeze această îngheţată, a...
O decoraţiune inedită, din brazi în miniatură realizaţi paghetti decoraţi cu coji portocală şi cutii de lapte reciclate, este vedeta Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, din cadrul Universităţii Dunărea de Jos Galaţi.
Jântuitul se obţine din zerul rămas după ce se face brânza, având în el mici bucăţele de urdă. Reţeta de preparare a unei ciorbe este extrem de simplă.
Un cunoscut gastronom ne propune pentru masa de prânz a acestui final de săptămână o ciorbă bogată în vitamine, cu gust acru, care nu doar că se face uşor, dar şi ajută digestia.
Năcreala este o ciorbă pe care obişnuiesc s-o facă ciobanii la stână. Are ca ingredient de bază zerul rămas în urma preparării brânzeturilor.
Whoopie Ice, îngheţata delicioasă pe bază de zer concentrat şi delactozat cu prune şi gutui, a câştigat trofeul Ecotrophelia România. Whoopie Ice este o îngheţată cu conţinut bogat de fibre, pe de o parte, dar cu un conţinut redus de zahăr.
Acest fel de mâncare este deosebit de gustos, în special datorită aromei specifice a ciupercilor de pădure, şi se poate prepara rapid.
VIDEO „Exces de zer“. Un agent a folosit maşina de Poliţie ca să transporte mai multe bidoane cu zer
Un agent de poliţie îmbrăcat în haine civile a fost surprins lângă o fabrică de lapte din oraşul Beclean, în timp ce descărca mai multe bidoane cu lichid, ce părea a fi zer. Lichidul fusese transportat tocmai cu autospecială de poliţie. Superiorii să...
Trei studenţi ai Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi au creat alături de profesorii coordonatori un baton proteic cu un conţinut ridicat în antioxidanţi şi fibre, care ajută atât sistemul imunitar, cât şi peristaltismul....
Catifelarea pielii, estomparea ridurilor, combaterea stresului sunt doar câteva dintre efectele îmbăierii în zer. Localnicii de la poalele Penteleului au auzit din bătrâni despre beneficiile lichidului care rămâne în urma preparării brânzeturilor. Te...
Zonar este un tip de zer pe care Gabriel Iuga, din Satu Mare, a învăţat să-l producă de la bunica lui. Cercetătorii verifică ipoteza în care acest produs poate vindeca diabetul sau alte boli.
Cu toate că zerul conţine în mare parte apă (93%), puţin ştiu că menţine rinichii sănătoşi, ajută ficatul să funcţioneze normal, are grijă ca inima să se păstreze într-o stare perfectă şi prelungeşte viaţa pacienţilor cu ciroză hepatică....
Zerul este un lichid care rămâne în urma preparării brânzeturilor. Are o culoare galbenă, este tulbure şi are un gust acru, dar este şi foarte sănătos, având multe vitamine, potasiu, calciu şi iod. Conţine substanţe hrănitoare şi poate fi asimilat cu...
Mai mulţi localnici din localitatea buzoiană C.A. Rosetti se plâng că, odată cu încălzirea vremii, peste comună s-a instalat un miros greţos de zer. Oamenii acuză angajaţii unei brânzării de la marginea satului că aruncă zerul rămas din procesul de f...
În urmă cu un secol, româncele îşi făceau creme de faţă din ou, smântănă, zer şi unt. Pe post de ruj şi pentru îmbujorarea obrajilor foloseau cârmaz, o plantă ale cărei fructe conţin coloranţi. Sprâncenele le colorau cu muc de lumânare din seu.
Reducerea cantităţii de alimente consumate reprezintă un pas firesc pe care trebuie să-l facem atunci când vrem să ţinem o dietă. De cele mai mult ori însă, chinuitoarea senzaţie de foame face ca multe dintre curele de slăbire să dea greş.
Micuţul a fost adus de urgenţă la Spitalul "Sf. Maria" din Iaşi. Are multiple arsuri pe un sfert din suprafaţa corpului....