retete sarbatori - ultimele știri
Sărbători de iarnă tradiționale înseamnă sărbători cu masa plină. Cu toții, oriunde ne-ar fi purtat drumurile lumii, ne amintim cu drag de bucatele de acasă .
Sarea are un rol extrem d eimportant de procesul de frăgezire al cărnii, ănsă nu este singurul ingredient care ne poate ajuta să avem o friptură moale şi uşor de consumat.
Nelipsită de pe masa majorităţii românilor de sărbători, piftia tradiţională se face din urechi, cap şi picioare de porc.
Sărbătorile de iarnă sunt cel mai bun prilej pentru a fi alături de familie şi de prieteni, în jurul unei mese bogate. Ai multe zile în care să-i răsfeţi pe cei dragi cu preparate tradiţionale româneşti sau cu mâncăruri sofisticate de pe alte meleagu...
Cu toţii ştim că în perioada sărbătorilor, pe lângă bagajul de cadouri, apare şi cel al kilogramelor în plus. Sentimentul plăcerii nevinovate a cozonacilor, sarmalelor şi a gustoaselor preparate specifice Crăciunului ne încearcă pe toţi în această pe...
Fie că vă doriţi un desert de post (cu ciocolată şi cozonac de post) sau încercaţi să folosiţi cozonacul care rămâne după sărbători, trufele cu migdale şi rom sunt una din ideile recomandate de bucătarii cu experienţă....
Chef Liviu Balint propune pentru perioada sărbătorilor de iarnă „Coq au vin” sau, pe româneşte, „cocoş în vin”, un preparat care umple casa cu mirosul lui îmbătător şi este foarte uşor de preparat, fiind o bună opţiune pentru cei care nu consumă carn...
Prezentă în studioul Adevărul Live, Geanina Avram Staicu, cunoscută publicului drept Jamila Cuisine, a făcut un top al celor mai frecvente greşeli pe care suntem tentaţi să le facem în bucătărie de sărbători....
Geanina Staicu-Avram a lansat de curând cartea „Jamila Cuisine - Cele mai iubite reţete“, care a înregistrat vânzări-record la Târgul Gaudeamus. FOTO David Muntean