pilaf - ultimele știri
Un preparat uşor, preferat în post, iese delicios după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Gustosul pilaf se găteşte rapid, fiind nevoie de doar câteva ingrediente. Reţeta a fost publicată în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşt...
Dacă vrei să te bucuri de un orez pufos, există câţiva paşi pe care trebuie să-i urmezi. Îndrăgitul bucătar Jamie Oliver explică etapele reţetei.
Oana a ajuns duminică, 5 aprilie, într-un centru de carantinare din staţiunea Mamaia. S-a întors împreună cu familia din Marea Britanie.
Clujenii au „driblat“ o nouă ruşine în Europa, revenind de la 0-2 cu Astana. La ultima fază a partidei, calificarea în turul II preliminar al Ligii Campionilor a fost salvată de intervenţia miraculoasă a portarului Arlauskis.
Preparatul este unul de tradiţie în România, secretul gustului său apetisant stând în prepararea termică a cartofilor alături de condimente şi carnea de raţă....
Reţeta deliciosului pilaf de post, care se găteşte rapid din câteva ingrediente, o regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Pilaful cu ciuperci, o mâncărică de post muntenească sănătoasă şi ieftină, se găteşte rapid cu doar câteva ingrediente. Reţeta deliciosului preparat o regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneş...
Clujenii au câştigat prima partidă din play-off în minutul 90+3, însă şi-au pierdut antrenorul pentru meciul care poate influenţa decisiv lupta pentru titlu.
Regretatul Radu Anton Roman explică pe îndelete în lucrarea sa „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“ (Editura Paideia) cum se face pilaful. Gastronomul oferă şi câteva secrete pentru o mâncare delicioasă.
Deşi necesită mai mult timp de preparare, pilaful iese mai bun atunci când îl laşi să se umfle încet, fără multă fierbere. Încearcă această reţeta cu spanac, perfectă pentru zilele de post....
Fel de mâncare nelipsit de pe mesele românilor, pilaful se găteşte rapid şi este un deliciu, dacă gospodinele respectă metoda preparării. Regretatul Radu Anton Roman explică pe îndelete în lucrarea sa “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura ...
Ingredientele decorative pe care le vedeţi, de regulă, în restaurantele pretenţioase, pot face mâncarea, mai ales vegetariană, să pară mai gustoasă.
De cele mai multe ori, frigiderele noastre ajung să conţină aceleaşi resturi de mâncare: conserve de sosuri, castronaşe cu resturi din felurile de ieri sau alaltăieri, câteva legume, câţiva cartofi şi o bucată de brânză.
Barcelona e într-o evidentă scădere de formă, după ce a dominat, ani la rând, fotbalul mondial la nivel de cluburi. Declinul catalanilor e „explicat“, în cel mai pur stil românesc, la televizor.
Orezul în combinaţie cu diverse legume pare a fi mereu o alegere potrivită, iar dacă în reţetă se mai strecoară şi fructe, deliciul pare a fi garantat. Această reţetă recomandată de „BBC Good Food“ e uşor de pregătit şi tocmai potrivită în Postul Paş...
Mulţi consideră pilaful ca fiind cea mai bună garnitură a vremurilor moderne. Dar, de fapt, pilaful este bătrân, vine din vremuri apuse şi pregătirea lui este atât de complexă, încât definiţia din dicţionarul Oxford este prea scurtă şi un pic defăimă...
În dieta persoanelor sănătoase, peştele este un aliment de bază, spun nutriţioniştii. Indiferent de felul în care-l preparăm - rasol, la cuptor, ciorbă, borş sau la grătar - peştele este o sursă sănătoasă de proteine de calitate şi de acizi graşi Ome...