oua fierte - ultimele știri
Deși ouăle sunt recunoscute ca fiind benefice pentru sănătate, modalitatea în care le pregătim și le consumăm poate face diferența între a obține beneficii sau neplăceri.
Pare contraintuitiv faptul că ouăle fierte tari, fie că sunt decojite sau nedecojite, nu rezistă la fel de mult ca ouăle proaspete, care pot fi păstrate la frigider de la trei până la cinci săptămâni. Există un motiv pentru asta.
Masa de Paşte a fost copioasă, dar, ca în fiecare an, a rămas multă mâncare, mai ales ouă fierte. Iar dacă te-ai plictisit de banalele ouă tari, le poţi transforma în câteva preparate uşoare şi deosebite, perfecte după perioadă Sărbătorilor.
Fiecare are preferinţe când vine vorba de ouă fierte. Unii nu le suportă pe cele moi, în timp ce alţii nici nu vor să audă de ouăle tari. Şi mai mulţi se plâng de faptul că nu nimeresc niciodată consistenţa dorită. E mai simplu decât ai spune ou!
Deşi pare un lucru banal, fiertul ouălor necesită atenţie şi are câteva secrete care ne ajută să le preparăm perfect, fără să se crape. O serie de sfaturi practice găsim pe site-ul cumsa.ro. Iată câţiva paşi pe care trebuie să îi respectăm pentru a f...
Harold McGee este un bucătar care aplică rezultatele cercetărilor ştiinţifice când găteşte. Acesta explică ce trebuie făcut pentru reîmprospătarea fripturii, care este temperatura pentru fiecare tip de carne sau ce trebuie adăugat în apă pentru a fac...
La cât timp după fierbere ar trebui consumate ouăle fierte pentru a nu fi un pericol pentru organism
Ouăle fierte sunt consumate zile bune după Joia Mare, când au fost vopsite, lucru deloc recomandat de către nutriţionişti şi medici. Aceştia dau un termen mult mai scurt în care ouăle să fie consumate.
Dacă vrei să uiţi de kilogramele în plus, o dietă cu ouă fierte poate fi aliatul tău de nădejde. Nu trebuie să îţi baţi capul cu mâncăruri complicate, care nu îţi ţin de foame, ci doar să ai în vedere câteva lucruri care îţi vor accelera metabolismul...
Un studiu recent realizat la Harvard a constatat faptul că persoanele care consumă cel puţin un ou pe zi au avut un risc semnificativ mai mare de deces. Mai mult, studiul arată că pot bloca arterele asemenea fumatului şi pot produce diabet de tip II.
În jurul ouălor planează mai multe mituri cu privire la care sunt mai bune în funcţie de culoarea cojii şi a gălbenuşului. Ouăle de casă provenite din mediul rural sunt considerate mai bune decât cele din supermarketuri, dar în aceeaşi măsură special...
Fierberea unui ou nu ar trebui să ridice probleme nimănui, dar practica este cea care dovedeşte adesea contrariul. Fie că ies prea moi atunci când le preferăm mai tari sau prea tari când le-am vrea mediu fierte, secretul reuşitei stă în respectarea c...
Ouăle crude rezistă în frigider până la 4-5 săptămâni, în timp ce durata de păstrare a ouălor fierte scade considerabil, mai mult chiar în cazul ouălor fără coajă.