drojdie - ultimele știri
Se apropie 9 martie, ziua în care Ortodoxia celebrează sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia, prilej cu care multe gospodine prepară tradiționalii mucenicii, copți sau fierți.
Cea mai mare fabrică de pâine din Odesa are drojdie din România. Ucrainenii primesc gratuit franzele
Conflictul armat declanşat de Federaţia Rusă a adus nu doar moarte şi dezastru în Ucraina, ci şi o criză alimentară de amploare. Pe lângă apă şi alimente, este nevoie acum şi de drojdie pentru prepararea pâinii, astfel că românii s-au mobilizat şi au...
Pe lângă multitudinea de creme, emulsii şi măşti cosmetice industriale pe care le găsim în farmacii, există şi soluţii naturiste cu potenţial uriaş de curăţare, hrănire şi revigorarea a tenului.
Cum se fac lipiile fără drojdie? Dar de ce nu se găseşte drojdie? Şi ce idei de poze în casă există? Acestea sunt câteva dintre curiozităţile care nu le-au dat pace românilor în timpul stării de urgenţă şi limitării deplasării.
Numărul căutărilor pentru ingredientul folosit la fabricarea pâinii şi a altor alimente a crescut de 20 de ori în ultima lună, depăşind în popularitate chiar şi laptop-urile.
Fabrica de drojdie Rompak Paşcani, care produce drojdie de panificaţie sub licenţa Pakmaya, susţine că nu a majorat preţul diferitelor sortimente de drojdie fabricate şi lucrează la capacitate maximă, pentru a se asigura că drojdia Pakmaya ajunge pe ...
Avem nevoie de doar câteva ingrediente ca să obţinem câteva zeci de chifle de pâine extrem de hrănitoare. Orice neavizat în ale bucătăriei poate face aluatul, fiind nevoie de puţină atenţie la dospit şi coacerea chiflelor în cuptor....
Comenzile de drojdie pentru consum casnic de pe piaţa româneasă au înregistrat cifre record de la începutul lunii martie şi până în prezent, în contextul răspândirii pandemiei de coronavirus (COVID 19) şi în România. O fabrică a livrat 2 milioane de ...
Pâinea cu maia este o alternativă sănătoasă la pâinea din comerţ şi o soluţie în prevenirea intoleranţei la gluten. Înlocuitor al drojdiei, maiaua este un aluat din apă şi făină care se lasă la dospit între 8 şi 10 zile. Fermentaţia porneşte de la ba...
Pâinea cu maia este la modă, iar unii dintre cei care o vând susţin că ar avea un indice glicemic mai scăzut şi ar fi mai puţin calorică decât pâinea cu drojdie comprimată, adică i-ar ajuta ce cei la dietă şi pe diabetici. Decanul Facultăţii de Ingin...
Nu puţine sunt dietele de slăbit care elimină în totalitate pâinea, aliment incriminat adesea că ar aduce nesuferitele kilograme în plus. Cu toate acestea, medicii nutriţionişti afirmă că ea ar trebui să rămână de bază în alimentaţie, cu mici amendam...
Originară din Egipt, unde a fost prima oară preparată în urmă cu aproximativ 3.500 de ani, pâinea cu maia are multe beneficii pentru sănătate. Care sunt beneficiile acestui tip de pâine aflaţi din materialul următor....
Infecţiile cu fungi se mai numesc şi candidoze. Apar la trei sferturi dintre femei în momentul în care se strică echilibrul natural acido-alcalin al vaginului....
Borşul de putină este unul dintre ingredientele specifice bucătăriei româneşti. Preparat în casă, natural, este folosit atât la ciorbe, cât şi pentru a trata anumite afecţiuni, de la astm până la alcoolism. Poate fi folosit cu succes şi în tratamente...
Din doar patru ingrediente poţi prepara cea mai bună şi mai pufoasă pâine de casă. În plus, nici nu trebuie să o frămânţi mult!
În Maramureş se numesc „ciurigăi“, deşi în alte părţi ale ţării li se spune „minciunele“. Reţeta este foarte simplă şi are o mulţime de variante, însă unele gospodine folosesc un mic truc pentru a-i face mai pufoşi....
Bloggerul culinar Gina Bradea ne-a mărturisit câteva dintre secretele renumitei prăjituri româneşti. Gina trăieşte de mai mulţi ani în Italia, iar site-ul ei (poftabuna.com) este unul dintre cele mai accesate portaluri de profil scrise în limba român...
Cine ar fi crezut că drojdia de bere pe care o foloseşte bunica la cozonaci este un remediu natural de neegalat în cazul mai multor afecţiuni? Ea are efecte benefice atât în reglarea colesterolului, cât şi în combaterea obezităţii ori a psoriazisului...
Anemia feriprivă este cea mai răspândită boală de nutriţie din lume, întrucât afectează peste un sfert din populaţia generală, adică aproximativ 1,8 miliarde de oameni (OMS). Combaterea ei trebuie să fie o prioritate, petnru că este un factor declanş...
O noapte cu prietenii scăldată în băuturi alcoolice se poate lăsa cu dureri de cap, greaţă, dar şi alte stări negative specifice mahmurelii de a doua zi. Deşi consumul moderat de alcool este cea mai bună metodă de prevenire a mahmurelii, expertul Jim...
Există o metodă de a bea fără a ajunge la momentul culminant numit simplu beţie, pentru toţi cei cărora le place să deţină controlul chiar şi în acele momente. Totul stă în acest ingredient...
Drojdia de bere este suplimentul alimentar prin excelenţă, fiindcă acoperă „găurile“ nutriţionale create de o alimentaţie dezechilibrată şi de stres.
Un bărbat de 61 de ani din Texas s-a prezentat la camera de gardă acuzând ameţeli. Infirmierele l-au pus să sufle într-un etilotest şi rezultatul a arătat că bărbatul avea o alcoolemie de cinci ori mai mare decât cea permisă de lege. Totuşi, pacientu...
Deoarece conţin cei mai importanţi nutrienţi, ingredientele din compoziţia ei menţin senzaţia de saţietate până la următoarea masă.
În acest organism monocelular a fost descoperit un mecanism biochimic corelat proceselor de îmbătrânire și întinerire, care spre desosebire de cele deja cunoscute nu are legătură cu restricția calorică.