congelare - ultimele știri
Mazărea proaspătă se poate conserva pentru iarnă în două moduri - fie să o congelezi, fie la borcan. Dacă lucrurile sunt simple în privinţa congelării, iată şi ce presupune cea de-a doua variantă. E la fel de simplă!
În cazul în care nu le consumăm în stare proaspătă, alimentele trebuie păstrate la rece, în frigider. Cele pe care le consumăm primele trebuie aşezate pe raftul de sus....
Puteţi urma câţiva paşi simpli care fac diferenţa între o congelare ratată şi una care va aduce, la gătire, aceeaşi savoare a legumelor şi fructelor ca în timpul verii.
Pentru a evita pierderea unor alimente perisabile a căror valabilitate poate fi prelungită şi pentru a nu risca să mănânci ceva care să-ţi provoace boli grave, precum diareea acută, poţi recurge la metoda congelării....
Congelarea este considerată soluţia optimă pentru păstrarea alimentelor o perioadă îndelungată de timp, fără a fi afectată calitatea acestora, cu condiţia să fie ambalate corespunzător.
Un frigider organizat înseamnă mai puţină mâncare irosită, deci mai mulţi bani economisiţi. Aşa că ar trebui să ştim care este locul potrivit pentru fiecare tip de produs cumpărat, de la ouă şi carne până la mâncare gătită şi lactate.
O friptură de vită gustoasă se prepară cel mai bine cu carne proaspătă, dar cum procedăm când singura opţiune este cea congelată?...
Ne putem bucura şi la iarnă de multe dintre legumele şi fructele de sezon. Soluţia este simplă şi la-ndemână: congelarea. Totuşi, pentru a beneficia de nutrienţii alimentelor, este bine să ţii cont de unele sfaturi....