Adrian Munteanu

Regizor, scenarist si producator de film.

Majoritatea cetăţenilor întregi la minte ar sări ca arşi (în special azi): cum Dumnezeu să faci aşa ceva, şi (mai ales) să rămâi şi nepedepsit?! Păi... simplu, conform Legii. Româneşti şi americane, de pildă. E drept, foarte multe alte ţări democratice incriminează, în varii forme, un astfel de gest dement, confundat de mulţi (inclusiv de oameni de dreapta; prostia nu are doctrină...) cu „sfânta libertate de exprimare”.

Metaforic vorbind, desigur. În noaptea de 8 spre 9 noiembrie voi da o băutură gratis pentru fiecare stat câştigat de Trump! Adică 25-28, garantat (nu vă speriaţi, în SUA asta nu înseamnă şi victorie în alegeri...), în ultimii 50-60 de ani. Fireşte, nu pot da detalii aici, dar nici nu contează, nefiind un un vot real, nici "cumpărarea" lui nu e ilegală...Poate doar niţel imorală, daca ar fi să întrebăm intelighenţia autohtonă (şi nu numai...).

...şi nu „Vadim versus Iliescu”, cum opina acum câteva săptămâni un model de-al meu, pe altă platformă. De ce Trump nu e Vadim, a argumentat într-un excelent articol dl. Sever Voinescu, în „Dilema veche”. De ce falsitatea şi ahtierea după putere a lui Hillary mi-l evocă pe Adrian, ca şi cabotinismul lui Donald, pe Traian, voi incerca eu să demonstrez (o cauză - aproape - imposibilă).

De data aceasta, memoria victimelor mârşavului atentat de la 11 septembrie 2001. Căci bunul simţ (comun şi chiar politic) a fost demult înfrânt, de către cei doi parteneri politici pe viaţă, împreună şi separat. Congresul a respins ieri, cu o „majoritate totală”, Veto-ul sfidător al unui deja fost preşedinte.