Cum să ajungi moaşă cu licenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biologia este probă obligatorie la examen. Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM) aparţine de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ din Bucureşti.

Cei care termină cursurile acestei facultăţi vor avea drept de liberă practică în obstetrică şi vor putea lucra atât în sectorul public, cât şi în mediul privat. Spre deosebire de asistentele medicale, fără studii superioare, moaşele licenţiate pot urmări evoluţia unei sarcini normale şi pot conduce o naştere fără asistenţa unui specialist, atât în unităţile sanitare, cât şi în cabinetele private.

Examenul de admitere, două probe

La FMAM, examenul de admitere va include două discipline. Proba obligatorie la biologie, iar la alegere, fizică sau chimie. Pentru specializarea Moaşe, testul va avea un număr de 80 de întrebări, dintre care 60 pentru proba obligatorie şi 20 pentru cea la alegere.

Restul specializărilor (Asistenţă Medicală, Balneofiziokinetoterapie şi recuperare medicală, Radiologie şi imagistică, Laborator clinic, Asistenţă Dentară, Tehnică Dentară, Asistentă de farmacie) vor avea aceleaşi discipline de examen, totalizând un număr de 60 de întrebări, dintre care 40 pentru proba obligatorie şi 20 pentru cea la alegere.
Înscrierile se vor face în perioada 13-19 iulie 2009.

Proba scrisă va avea loc la 23 iulie 2009. Numărul total de locuri bugetate este de 120. Taxa de înscriere este de 70 de lei, iar taxa de şcolarizare de 5.000 de lei/an. FMAM a fost înfiinţată în 2005, la cererea Uniunii Europene, în cadrul fiecărui centru universitar din ţară.

Actele necesare înscrierii

-Cerere tip de înscriere, completată de secretari pe calculator şi semnată de candidat.
-Diploma de bacalaureat, în original şi copie legalizată, aceasta din urmă necesară pentru cei care se înscriu la a doua facultate, cu actul doveditor al acestei situaţii.
-Buletinul de identitate.
-Certificat de naştere, în copie legalizată.
-Trei fotografii color tip buletin.
-Adeverinţă medicală de la medicul şcolar/ medicul de familie care atestă că persoana este aptă pentru învăţământ.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite