Tătucul şi corupţii
0Refuzul deputaţilor de a aviza începerea urmăririi penale împotriva lui Miron Mitrea şi Adrian Năstase nu-l surprinde pe omul obişnuit. El nu mai crede de mult în "organul reprezentativ
Refuzul deputaţilor de a aviza începerea urmăririi penale împotriva lui Miron Mitrea şi Adrian Năstase nu-l surprinde pe omul obişnuit. El nu mai crede de mult în "organul reprezentativ suprem al poporului român şi în unica autoritate legiuitoare a ţării", aşa cum scrie în Constituţie. Deşi o parte din cetăţeni se mai duc la vot, nu se simt reprezentaţi de cei pe ale căror nume au aplicat ştampila.
Judecând simplist, mulţi se întreabă pentru ce mai avem nevoie de Parlament dacă însuşi şeful statului şi "braţele sale armate" din Camera Deputaţilor şi Senat - PDL-iştii - îi acuză pe ceilalţi aleşi că fac zid în jurul corupţilor. În aceeaşi "logică", lumea începe să creadă că ne-ar fi suficient un "tătuc" care să împartă drep-tatea supuşilor săi.
Modul de a gândi enunţat mai sus este consecinţa politicianismului ieftin practicat de liderii partidelor la nivel parlamentar. Ei "au reuşit" ieri să aplice încă o bâtă carului cu oale de la Palatul Parlamentului. S-a dovedit că imaginea Legislativului nu valorează pentru politicieni nici cât preşurile de la intrarea în sediile formaţiunilor pe care le conduc.
Să fim bine înţeleşi: este vorba despre toţi, de la cei care au votat pentru blocarea dosarelor Mitrea - Năstase până la aceia care s-au grăbit să-şi înfiereze colegii, numai din motive electorale, că obstrucţionează justiţia.
Altfel, Mitrea şi Năstase au ratat din nou şansa de a-şi "repera" onoarea.