Radicalii anti-Băsescu şi moderaţii se înfruntă în PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Social-democraţii nu abandonează procedura de suspendare a preşedintelui, dar se întreabă tot mai des ce vor face dacă se ajunge la un vot împotriva lui Băsescu în parlament. Pe de o

Social-democraţii nu abandonează procedura de suspendare a preşedintelui, dar se întreabă tot mai des ce vor face dacă se ajunge la un vot împotriva lui Băsescu în parlament. Pe de o parte, sunt cei care vor ca mesajul politic să fie clar, să se ştie de ce preşedintele trebuie suspendat. Pe de altă parte, sunt cei care nu cred în insuccesul acestui proces, fie din cauza votului în parlament, fie din cauza referendumului. Victor Ponta, Cristi Diaconescu, Titus Corlăţean sunt cei care vor ca mesajul partidului să fie cât mai clar.

"Cred că 99% din oameni nu înţeleg încă de ce vrem să-l suspendăm pe Băsescu, şi, dacă îl suspendăm, ce facem noi în continuare. Se tot vehiculează ideea că de fapt vrem la guvernare. Nimic mai fals", spune Victor Ponta. El şi-a declarat neîncrederea într-un rezultat pozitiv pentru PSD încercând să-şi atenţioneze colegii că lucrurile nu sunt chiar atât de simple.

Diaconescu oferă o cale de scăpare

"Întâi să îşi ceară scuze, după care vom analiza şi atunci vom decide în consecinţă, dar în orice caz vom ţine seama de o astfel de atitudine, dacă ea se va produce", spune Cristian Diaconescu. Există şi social-democraţi care sunt de părere că era obligaţia PSD ca partid de opoziţie să întreprindă ceva, fie şi numai pentru a-l determina pe Băsescu să respecte Constituţia.

"Cred că de fapt trebuie să-i arătăm lui Băsescu că în parlament se poate ajunge şi la un alt algoritm de ieşire din criză. Dacă îl suspendăm, iar în urma referendumului revine la Cotroceni, sper să fie mai constituţional", spune Vasile Dâncu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite