Litoral la trei sferturi din preţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 165.000 de turişti s-au îngrămădit în această perioadă, în staţiunile de la Marea Neagră pentru o scurtă vacanţă. „Promoţiile“ la cazare, dar şi căldura din marile oraşe i-au împins pe români pe litoral. Tarifele au fost reduse cu până la 25 de procente.

Majoritatea turiştilor sosiţi pentru un sejur întreg sunt cazaţi la Mamaia - 40.000, dar şi în Neptun - 39.000, potrivit datelor furnizate de Asociaţia Litoral - Delta Dunării. Vineri şi sâmbătă au sosit însă şi turiştii de weekend, atraşi şi ei de preţurile reduse de pe litoral din această perioadă, dar şi de concertele care au loc zilele acestea.

Citiţi şi: Sezonul pe litoral se prelungește până la 1 octombrie. 38 de hoteluri propun tarife speciale

Polul distracţiei s-a numit Vama Veche, unde aseară s-a încheiat Festivalul Stufstock. Peste 25.000 de tineri s-au îngrămădit pe plaja din Vamă. Rezervările la cazare au fost făcute cu mult timp înainte.

Reduceri de 25% în Mamaia

În Mamaia, reducerile la cazare sunt de peste 25%. La unele hoteluri de două stele, pentru o cameră dublă se plăteşte 170 de lei, iar la trei stele, 200 de lei. Particularii au redus şi ei tarifele, cele mai ieftine staţiuni fiind Costineşti şi Eforie, unde camera cu trei locuri de dormit ajung la 80 de lei pe noapte. Dacă ştii să negociezi, acelaşi preţ îl găseşti şi la apartamentele din Constanţa.

„Am venit cu familia pentru trei zile la mare. Am ales această perioadă pentru că nu este foarte aglomerat şi, în plus, plătim mai puţin pentru cazare", a declarat Frantz Andras (32 de ani), din Târgu Secuiesc. Nicu Ispas (23 de ani), din Bucureşti, a spus, la rândul său, că a venit la mare pentru „a petrece un sfârşit de august liniştit şi mai acceptabil pentru bugetul de vacanţă". În plus, vremea ţine cu turiştii. Mercurul din termometre nu a urcat mai mult de 30 de grade Celsius.

Extrasezonul ofertelor

„Este perioada în care hotelierii atrag în continuare turiştii cu programe speciale, printre care «Zile gratuite de vacanţă». La un sejur plătit de cinci nopţi primeşti în plus o noapte sau două în plus", a declarat Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

Totodată, la 1 septembrie intră în vigoare programul „Litoralul pentru toţi", cu preţuri care pornesc de la 180 de lei pentru un sejur întreg. Cu aceste oferte, hotelierii de pe litoral încearcă să prelungească sezonul până la 1 octombrie.

"Este perioada în care hotelierii atrag în continuare turiştii cu programe speciale, printre care «Zile gratuite de vacanţă». La un sejur plătit de cinci nopţi primeşti în plus o noapte sau două în plus."
Corina Martin
preşedinte ANAT

30
de grade Celsius au înregistrat termometrele pe litoral, ieri după-amiază.

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite