Crin Antonescu: "Alianţa noastră cu PSD se încheie, rămânem în opoziţie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat joi că liberalii vor face opoziţie Guvernului Boc ca un partid de dreapta, că alianţa cu PSD se încheie şi că unirea eforturilor cu acest partid se va face când va fi necesară, dar o colaborare punctuală în Parlament este posibilă.

"N-am găsit nici cea mai mică deschidere, domniile lor (PDL) vor alcătui Guvernul, noi vom rămâne în opoziţie", a anunţat Antonescu. El a precizat că mai multe detalii despre felul în care va face partidul său opoziţie va da după învestirea Guvernului. Totuşi, liderul liberal a ţinut să facă două precizări. Prima, că PNL "nu reproşează nimic UDMR", iar poziţia Uniunii este una "la care are dreptul". "Niciodată UDMR nu s-a angajat faţă de noi că va rămâne în opoziţie", a spus Crin Antonescu.

"Alianţa cu PSD se încheie, suntem două partide în opoziţie", a mai precizat liderul PNL, subliniind că punctual poate exista colaborare între parlamentarii social-democraţi şi cei liberali.

Antonescu a mai spus că dacă programul de guvernare va avea direcţii de acţiune coerente, liberalii vor da votul de învestitură şi că decizia finală se va lua când liberalii vor cunoaşte programul propus de PDL. Antonescu a precizat că PDL are oricum voturile necesare pentru a trece acest Executiv şi fără PNL.

Crin Antonescu nu a dorit sa precizeze poziţia Partidului Naţional Liberal la investirea Guvernului. "Nu cunoaştem nici componenţa şi nici programul de guvernare, dar având in vedere cine e prim-ministru, şi faptul că încrederea noastră În Emil Boc e zero sau minus, e probabil să nu votăm investirea", a completat Antonescu.

Referitor la Emil Boc, Crin Antonescu a adăugat: "Nu putem avea aşteptări spectaculoase de la un premier care a dus România pe ultimele poziţii în Uniunea Europeană, care a generat toate cifrele  - de la rata de şomaj, scădere economică, firme închise şi supendate".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite