Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul Claudiu Crulic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul Claudiu Crulic
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul Claudiu Crulic

Avocatul Poprului s-a sesizat din oficiu, în dosarul în care se investighează infracţiunea de omor prin imprudenţă a lui Claudiu Crulic, a fost întocmit rechizitoriu împotriva a trei angajaţi ai Centrului de arest preventiv din Cracovia. Acesta a oferit, joi, informaţii furnizate de comisarul pentru Protecşia Drepturilor Civile din Republica Polonă.  

"Referitor la dosarul în care Biroul Procurorului Distructual din Cracovia investighează infracţiunea de omor prin imprudenţă a cetăţeanului român Crulic Caudiu Daniel, în data de 29 iunie 2009 a fost întocmit rechizitoriul împotriva a trei angajaţi medicali din  cadrul Centrului de arest preventiv din Cracovia: şeful laboratorului Centrului de arest preventiv- pentru neîndeplinirea atribuţiilor sale şi nesolicitarea de la instanţa competentă a acordului dea  efectua teste de diagnosticare împotriva voinţei deţinutului Claudiu Crulic, fapt ce a condus la punerea în pericol a vieţii acestuia; directorul spitalului Centrului de arest preventiv, cât şi şeful Departamentultui de boli interne- pentru omor din culpă, întrucât nu a reuşit să desfăşoare proceduri de salvare a vieţii pacientului, atunci când a existat o ameninţare a vieţii acestuia", se arată în comunicatul remis joi, relatează Agerpres.

Tot în acest document se menţionează motivele pentru care Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu: pentru clarificarea aspectelor legate de circumstanţele şi cauzele în care a decedat Claudiu Crulic, într-un penitenciar din Polonia.

 Românul a murit, la începutul anului 2008, într-un penitenciar din Cracovia, după ce a stat trei luni în greva foamei, susţinând că nu este vinovat de acuzaţiile de furt care i se aduc.

Gestionarea deficitară a cazului Crulic de către Ambasada română la Varşovia a dus la sancţionarea ambasadorului şi consului, care au fost rechemaţi de la posturi, dar şi de la demisia fostului ministru de Externe, Adrian Cioroianu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite