Hillary Clinton: Iranul "este obligat" să discute problema nucleară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hillary Clinton: Iranul "este obligat" să discute problema nucleară
Hillary Clinton: Iranul "este obligat" să discute problema nucleară

Secretarul de stat american Hillary Clinton, a declarat că Iranul trebuie să răspundă ferm şi fără dubii îngrijorărilor SUA privind programul său nuclear.

Citiţi şi:


Cele şase mari puteri (Statele Unite, Rusia, China, Franţa, Marea Britanie, Germania) şi Iranul urmează să se întâlnească la 1 octombrie pentru a discuta asupra noului pachet de propuneri iraniene, întâlnire care reprezintă ultima şansă în vederea evitării unor noi eventuale sancţiuni occidentale.

Ţările occidentale suspectează Iranul că încearcă să se doteze cu arma nucleară, fapt dezminţit de Teheran. Iranul refuză în continuare să-şi suspende activităţile de îmbogăţire a uraniului, în pofida a cinci rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU în acest sens, dintre care trei însoţite de sancţiuni.

Clinton a zis, potrivit BBC, că problema nu poate fi ignorată şi că este principalul motiv pentru care SUA a acceptat să stea la masa celor şase.

"Aşteptăm să vedem cum va răspunde Iranul la întâlnirea între patru ochi", a declarat Clinton

Întâlnirea între Iran şi marile puteri, prevăzută pentru 1 octombrie, pe tema dosarului nuclear, se va desfăşura "foarte probabil" în Turcia, a anunţat marţi şeful diplomaţiei europene, Javier Solana.

  • Uraniul îmbogăţit este utilizat drept combustibil nuclear pentru a produce energie electrică şi intră în procesul de fabricare, la un nivel foarte înalt de îmbogăţire, a armei atomice
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite