Palatul Cultural din Severin devine şantier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Palatul Cultural din Severin devine şantier
Palatul Cultural din Severin devine şantier

Clădirea va fi reabilitată pentru prima oară după 20 de ani

În sala de recepţie a Palatului Cultural Theodor Costescu vor fi prezenţi, pe lângă primarul municipiului Severin, Constantin Gherghe, şi alţi reprezentanţi ai administraţiei publice locale, reprezentantul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, secretarul de stat Răzvan Murgescu, dar şi Marilena Bogheanu, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.
„De 20 de ani, Palatul Cultural nu a suferit nicio lucrare de reabilitare, ajungând într-o stare deplorabilă. Zidul din partea de sud se află în prag de prăbuşire. Semnarea contractului de grant este pentru noi certitudinea că banii vor veni şi vom putea demara lucrările de reabilitare a palatului“, a declarat Constantin Gherghe, primarul municipiului Severin.

Reabilitarea se va efectua strict după planurile arhitecturale de construcţie. Vor fi renovate sala de spectacole, scena, sonorizarea, faţada şi se va amenaja o sală de cenaclu.

Clădirea este la un pas de ruină

Obiectivul cultural are nevoie de lucrări urgente. Apa de la ploi se infiltrează în încăperile bibliotecii prin acoperişul spart, iar tencuiala a început să cadă.

Zidurile prezintă fisuri, geamurile sunt sparte sau lipsesc, iar trecătorii ocolesc clădirea de frica bucăţilor de tencuială ce stau să cadă. Abia în 2005 s-a reuşit alocarea a 8 miliarde de lei vechi din bugetul local pentru racordarea la reţeaua termică a oraşului.

„În 1965, Palatul a primit o centrală termică pe combustibil lichid, însă instalaţia s-a deteriorat. În 2004, reprezentanţii primăriei au întocmit un proiect cu finanţare PHARE pentru suma de 175 de miliarde de lei, însă proiectul a căzut. Singura posibilitate a rămas doar bugetul local. Este necesară reabilitarea totală“, a declarat primarul Constantin Gherghe.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite