Bistriţenii încep să renunţe la vacanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cererea de pachete de concediu a scăzut anul acesta, deşi preţurile se menţin sau chiar au scăzut cu 10%-20%. Numărul turiştilor a scăzut faţă de anul trecut. Cei care încă îşi permit un concediu aleg să mergă în Turcia.

 Pachetele all inclusive oferite de agenţiile de turism nu au prea mare trecere printre bistriţeni. Directorul Agenţiei de Turism Simcotur, Simion Sângeorzan, spune că foarte multe dintre cursele charter cu plecare de pe aeroportul din Cluj-Napoca au fost anulate din cauza lipsei de cerere.
„Numărul turiştilor este în scădere, iar cei care încă îşi mai permit o vacanţă aleg să mergă în Turcia cu un pachete all inclusive care au rămas la preţurile de anul trecut. Singurele curse charter rămase sunt cele pentru Antalya”, mai spune Sângeorzan.

Preţul scade, cererile la fel

Cereri există încă, dar nu la acelaşi nivel cu anul trecut. „Avem clienţi care caută încă ofertele all inclusive în Turcia, dar, per total, numărul de turişti a scăzut în comparaţie cu anul trecut. La începutul anului, preţurile la pachete erau un pic mai ridicate faţă de ce am vândut anul trecut, dar, ulterior, au scăzut. În medie, un turist plăteşte aproximativ 600 de euro pentru un sejur all inclusive şi taxe de aeroport, ceea ce anul trecut nu se întâmpla. În vara anului 2008, acestea erau mai scumpe.”, spune Doşa Szolt, reprezentantul agenţiei „Vacanţe şi Călătorii”.
Dacă Turcia se află în topul preferinţelor bistriţenilor amatori de sejururi all inclusive, pe ultimul loc se situează Grecia. „Anul trecut am fost în Grecia şi atunci ne-am propus ca anul acesta să mergem în Turcia, însă situaţia financiară nu ne mai permite. Eu prefer dacă merg într-o ţară şi să vizitez ceva, nu să stau toată ziua la hotel, să fac saună şi masaj şi să merg la piscină”, povesteşte Mircea Danci, un funcţionar bancar de 38 ani.

Cele mai bune oferte all inclusive

Sejur Creta - transport avion, 7 nopţi cazare, hotel 3***, preţ 299 de euro
Sejur Antalya- transport avion, 7 nopţi cazare, hotel 5*****, preţ 659 de euro

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite