Ambarcaţiune plină cu imigranţi haitieni, scufundată în Atlantic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambarcaţiune plină cu imigranţi haitieni, scufundată în Atlantic
Ambarcaţiune plină cu imigranţi haitieni, scufundată în Atlantic

Paza de coastă americană, a anunţat marţi că până la 85 de persoane sunt date dispărute după ce o ambarcaţiune cu imigaranţi haitieni s-a răsturnat şi s-a scufundat în largul Insulelor Turks şi Caicos. Potrivit  unui supravieţuitor, barca s-a lovit de un recif în timp ce încerca să scape de poliţe.  

Alte 113 persoane care au reuşit să ajungă pe două recife au fost salvate, în timp ce echipele de intervenţie au recuperat două cadavre şi nu patru , aşa cum se arătase într-o declaraţie anterioară, a precizat purtătorul de cuvânt al Pazei de Coastă din Miami, Matt Moorlag.

"Principalul nostru scop în acest moment este să-i scoatem pe toţi din apă şi să oferim îngrijire medicală celor care au nevoie", a declarat o altă purtătoare de cuvânt a Pazei de Coastă, Sabrina Elgammal.

Ambarcaţiunea, care s-a scufundat luni în jurul orei locale 2 p.m şi la bordul căreia se aflau între 160 şi 200 de persoane, se afla pe mare de trei zile, când pasagerii au văzut un vas al poliţiei şi, încercând să se ascundă, s-au izbit accidental de un recif, potrivit unui supravieţuitor. Mai mulţi pasageri au fost transportaţi la un spital din insula Providenciales /aparţinând Insulelor Turks şi Caicos/ pentru a primi îngrijiri medicale. Autorităţile investigheaza în prezent cauza accidentului.

Insulele Turks şi Caicos sunt un teritoriu britanic în Oceanul atlantic, situate între sud-estul Bahamas şi coasta de nord a Haiti. Imigranţii haitieni traversează adesea insulele în ambarcaţiuni periculoase supraaglomerate, în speranţa de a găsi de lucru în Bahamas sau Florida, relatează Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite