Şoferii, nemulţumiţi de starea drumurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Străzile din Baia Mare le dau serioase bătăi de cap şoferilor din cauza gropilor, care le distrug maşinile. Sfîrşitul ierenii înseamnă începutul coşmarului pentru şoferi, după ce gropi tot mai adânci au început să apară pe drumuri.

Străzi pline de gropi şi denivelări, şosele ce amintesc mai degrabă de uliţe săteşti decât de drumuri naţionale ori judeţene, de asta au parte băimărenii care circulă în zonele limitrofe centrului oraşului. Problema este, spun ei, că s-a lucrat în campania electorală de anul trecut, iar după alegeri, s-a aşternut liniştea. Două străzi se află în cea mjai dificilă situaţie, este vorba despre străzile Vasile Lucaciu şi Grănicerilor.
Prima dintre ele este drum naţional şi iese din muinicipiu spre Baia Sprie. Aici s-au făcut lucrări la reţeaua de apă, iar de atunci, drumul este foarte greu practicabil.

Şoferi şi pietoni, deopotrivă nemulţumiţi

Şoferii şi cei care locuiesc în zonă se plâng că nu mai au pe unde ocoli gropile, iar atunci când plouă, situaţia este şi mai neplăcută. „Tot timpul am pantofii murdari când plouă, de parcă aş locui la ţară. În plus, maşinile mă stropesc când trec prin gropile de pe drum, pentru că drumul arată ca după război”, spune băimăreanca Maria Ardelean. De aceeaşi părere este şi Felician Pop. Acesta se plânge că strada Grănicerilor este coşmarul şoferilor.
„Schimb bucşi şi rotule la câteva luni, pentru că se duc rapid din cauza drumurilor proaste”, spune el cu năduf. O altă vecină de cartier a acestia, Ioana Pop, se arată total nemulţumită din cauza faptului că strada Grănicerilor e plină de gropi.
„Sunt nevoită să trec zilnic pe strada Grănicerilor şi deja sunt cu nervii la pământ încercând să ocolesc gropile de dimensiuni uriaşe care se întind pe toată lungimea acestui drum, circulând când pe un sens, când pe altul”, explică ea. Femeia continuă în acelaşi ton şi descrie drumurile ocolitoare, care sunt în aceeaşi stare jalnică.

Mai multe străzi problemă

Un tur prin Baia Mare scoate la iveală faptul că străzile din centru arată mult mai bine decât cele de la marginea oraşului, dar acest lucru nu este o regulă. Un exemplu în acest sens este podul de peste Săsar, de la intersecţia bulevardelor Republicii cu Independenţei, unde gropile adânci apărute în această primăvară îi obligă pe şoferi să facă slalom printre ele.
Nici strada Macului nu „se simte” mai bine, aici craterele din asflat îi determină pe conducătorii auto să reducă viteza considerabil. Şi strada Motorului ar putea fi inclusă la capitolul „străzi problemă”, iar lista nu este nici pe departe încheiată.

Fără veşti bune pentru şoferi

Primarul Cristian Anghel a afirmat în urmă cu câteva zile că din cauza bugetului redus, în acest an investiţiile vor fi reduse. Totuşi, strada Vasile Lucaciu este pe lista de priorităţi în ce priveşte reparaţiile, însă lucrările nu vor putea fi finalizate în acest an. De asemenea, despre strada Grănicerilor spune că este inclusă într-un proiect ce vizează mai multe obiective, printre care şi reparaţiile acesteia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite