NEAMŢ: O fostă ziaristă a pus cap în cap SRI şi Justiţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
NEAMŢ: O fostă ziaristă a pus cap în cap SRI şi Justiţia
NEAMŢ: O fostă ziaristă a pus cap în cap SRI şi Justiţia

Lucia Crainicu, fostă ziaristă la cotidianul local Ziarul de Roman până anul trecut, a stârnit un adevărat scandal, după ce s-a prezentat la Tribunalul Neamţ şi a cerut detalii despre o scrisoare adresată de filiala judeţeană a Asociaţiei Magistraţilor din România unor foruri europene.

Demersul a fost interpretat ca o presiune exercitată de SRI asupra justiţiei şi a fost făcut public ca atare într-un comunicat semnat de preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, judecător Maria Mona Pivniceru.
Totul a început când Lucia Crainicu s-a prezentat ca fiind de la SRI la purtătorul de cuvânt al Tribunalului Neamţ, judecătorul Iulian Mitrofan, pe care îl cunoştea de pe vremea când lucrase în presă. „La mine a venit prima dată acea persoană care a spus că este de la SRI. O cunoşteam de pe vreme când lucra în presa locală. Mi-a cerut documentul pe care, pe 14 mai, tocmai îl făcusem public, dar şi alte detalii legate despre acest subiect. Eu m-am raportat la ea ca la un omolog de la Secţia Neamţ a SRI, pentru că din prezentarea pe care şi-a făcut-o rezulta că este la un compartiment de genul relaţii cu publicul. Nu am văzut vreo problemă să îi fie furnizat documentul, pentru că era public, dar am considerat că mai bine este să o trimit la preşedinta filialei Neamţ a Asociaţiei Magistraţilor din România, doamna judecător Gabriela Baltag“, a relatat judecătorul Iulian Mitrofan.

Demers nepotrivit

Judecătoarea Gabriela Baltag a considerat vizita reprezentantului SRI ca fiind nepotrivită şi a adus incidentul la cunoştinţa preşedintelui Asociaţiei Magistraţilor din România, Maria Mona Pivniceru. Acesteia îi aparţin afirmaţiile despre presiunile exercitate de SRI asupra justiţiei, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Neamţ, judecătorul Mitrofan.
Cât despre motivul pentru care SRI s-a alertat atât de prompt, reprezentanţi Parchetului Neamţ spun că nu au nici cea mai vagă idee. „Ni s-a părut ciudat că SRI se interesează de un astfel de document şi i-am spus că nu există alte detalii decât cele din scrisoarea adresată Parlamentului European şi Consiliului Europei. Nu îmi dau seama ce ar fi putu să le stârnească interesul celor de la SRI în legătură cu acest document“, a declarat judecătorul Mitrofan.
Impresia pe care a lăsat-o ziarista racolată de SRI în media locală este una bună. „Lucia Crainicu a lucrat ani de zile în presa romaşcană, a avut ca domenii administraţia publică şi a fost om de anchetă. A fost un bun profesionist“, a declarat Gabriel Volcinschi, directorul Ziarului de Roman.
Contactată telefonic, Lucia Crainicu a refuzat să discute cu redactorul Adevărul, spunând doar că pentru orice informaţii trebuie contactat biroul de presă al SRI de la Bucureşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite