AIG speră să obţină acordul guvernului pentru plătirea bonusurilor - Revista presei internaţionale
0Presa internaţională de astăzi scrie despre intenţia AIG de a plăti bonusuri executivilor săi de top, criza bugetară din California sau noile proteste de la Teheran. Printre alte subiecte, tensiunile etnice continuă în China, iar oficialii hondurieni încep discuţiile despre viitorul politic al ţării.
AIG speră să obţină acordul guvernului pentru plătirea bonusurilor. Compania American International Group (AIG) se pregăteşte să plătească milioane de dolari în bonusuri pentru câteva zeci de executivi de top după o altă rundă de plăţi cu patru luni în urmă, care a stârnit un scandal public. Compania de asigurare americană a exercitat presiuni asupra guvernului să îşi dea acordul pentru plăţi, în speranţa că astfel ca scăpa de opinia publică negativă, notează msn.com.
Criza bugetară din California este foarte serioasă.
Tom Campbell intenţionează să devină guvernatorul statului american California, după ce a ocupat o funcţie de director financiar al statului, însă este discutabil dacă acest timp de experienţă este necesară pentru un guvernator, scrie Reuters. Însă nu există un scenariu simplu care să conducă la o soluţionare a crizei bugetare, a menţionat Campbell într-un interviu. Recesiunea şi creşterea şomajului pun probleme serioase Californiei.
Noi proteste la Teheran. Presa iraniană susţine că poliţia şi demonstranţii s-au ciocnit la Teheran joi în momentul în care protestatarii au sfidat un ordin al guvernului împotriva lor. Potrivit televiziunii de stat din Iran forţele de securitate au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii, care erau adunaţi lângă Universitatea din Teheran, pentru a marca cea de-a 10-a aniversare a revoltei studenţilor. Postul de televiziune susţine că sute de demonstranţi erau adunaţi, însă alte surse din media vorbesc de mii de demonstranţi, scrie Voice of America.
Tensiunile etnice continuă în China.Tensiunile etnice din provincia chineză Xinjiang au ajuns la moscheia din capitala regiunii vineri, în timp de mai mulţi musulmani uiguri susţineau că autorităţile nu le permit să participe la propria lor zi de rugăciune. Forţele de securitate au impus controlul asupra moscheiei, dar credincioşii care vor ajunge la prânz reprezintă un test pentru guvernul chinez de a face faţă furiei uigurilor, după ce aceştia au fost atacaţi de un alt grup etnic, potrivit Reuters.
Oficialii hondurieni încep discuţiile despre viitorul politic al ţării. Preşedintele hondurian exilat, Manuel Zelaya şi cel care l-a înlăturat pe acesta de la putere cu aproximativ două săptămâni în urmă au început discuţiile mediatice joi, cu scopul de a pune capăt celei mai mari crize politice din ţara central-americană a ultimilor zeci de ani, potrivit The Wall Street Journal. Deşi negocierile asupra viitorului Honduras au început în Costa Rica, există speranţe pentru o soluţionare rapidă a situaţiei. Zelaya susţine că singura soluţie este întoarcerea sa la putere, iar oponentul său, Roberto Micheletti susţine că se poate lua orice în dicuţie, cu excepţia întoarcerii lui Zelaya ca preşedinte.