Facebook cumpără Atlas, platforma de publicitate a Microsoft, pentru a pune pe umerii ei lumea reclamelor sale

Facebook cumpără Atlas, platforma de publicitate a Microsoft, pentru a pune pe umerii ei lumea reclamelor sale

Facebook îşi sporeşte prezenţa în publicitatea online. FOTO Adevărul

Facebook a cumpărat de la Microsoft o platformă de publicitate, Atlas, pentru a-şi gestiona mai bine avantajul celor peste un miliard de utilizatori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mişcarea Facebook este una naturală din două motive: reţeaua socială are o bază foarte mare de utilizatori şi este în competiţie directă cu Google pe piaţa publicităţii online. Preţul de achiziţie pentru Atlas, platforma de administrare a publicităţii pentru Microsoft, nu a fost comunicat, dar estimarea Ad Age este că Facebook a plătit aproximativ 50 de milioane de dolari, scrie Business Insider.

Microsoft a cheltuit peste 6 miliarde de dolari când a cumpărat compania aQuantive, în 2007, cu care a venit şi Atlas. Acum a recuperat o mică parte din acea investiţie care nu a fost cea mai bună dintre cele făcute de gigantul american. „În timp ce achiziţia aQuantive dă roade, adică oferă suficiente unelte pentru ca Microsoft să monetizeze mai bine prezenţa în online, tranzacţia nu a accelerat creşterea după cum anticipam“, a comunicat Microsoft în iulie 2012.

Facebook a anunţat tranzacţia pe blogul companiei şi a spus că plănuieşte o îmbunătăţire a funcţiilor Atlas, menţionând concentrarea mai ales pe uneltele destinate pieţei de PC-uri şi dispozitive mobile. „Noi considerăm că prin măsurarea mai multor puncte ale pieţei vom putea oferi publicitarilor o imagine completă asupra eficienţei campaniilor lor“.

Atlas este de ajutor, după cum afirmă Facebook, dar cei de la All Things D văd altă problemă: integrarea platformei în structura companiei. „Integrarea şi revizuirea Atlas, care a fost abandonată de Microsoft în ultimii ani, va lua multe luni şi se poate că totul să nu fie finalizat pentru încă un an“. Angajaţii Atlas vor continua să lucreze din Seattle, şi nu din California unde este sediul Facebook.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările