VIDEO Există un smartphone perfect care are tot ceea ce vrei şi ai nevoie

VIDEO Există un smartphone perfect care are tot ceea ce vrei şi ai nevoie

Vrei ceva mai bun? Cumperi şi ţi-l faci. FOTO Phonebloks

Există telefonul perfect, chiar dacă pare greu de crezut. Este acel telefon pe care îl faci după nevoile tale şi acum are un nume: Phonebloks. Este fezabil? Puţin probabil.

Ai nevoie de o cameră foto mai bună pe telefon? Cum ar fi dacă ai putea-o scoate pe cea originală şi s-o înlocuieşti cu altceva? Ar fi cel mai potrivit lucru, un telefon pe care îl modifici după cum vrei. La fel, vrei autonomie mai mare, cumperi o baterie mai mare. Telefonul care face toate astea se numeşte Phonebloks şi e la stadiul de proiect.

Şi proiect va rămâne, deşi sună foarte bine în teorie. Fiecare componentă de care ai nevoie, de la modul Bluetooth la cameră foto şi baterie este independentă şi poate fi montată atunci când ai nevoie de ea. În prezent, Phonebloks nici nu există, însă este un concept cu adevărat revoluţionar şi s-ar putea dovedi util în anumite situaţii.

Creatorul se numeşte Dave Hakkens (pe Facebook) şi el a investit timp chiar într-un site dedicat proiectului. Olandezul consideră că după ce ţi-ai făcut telefonul după cum doreşti, îl arunci într-o carcasă şi e un smartphone gata de funcţionare. Pentru pasionaţii de LEGO ar fi o adevărat bijuterie, dar per total costurile ar putea fi prea mari.

Sunt multe motive pentru care Phonebloks nu ar funcţiona niciodată, sau nu în următorii ani, dar cel mai puternic e compatibilitatea. Modulul GPS poate să nu fie compatibil cu cel de cameră pentru localizarea pozelor şi modulul GSM ar putea să nu funcţioneze cu un anumit procesor. Apoi, ar trebui linii de producţie pentru fiecare componentă în parte, livrată în ambalajul ei şi cu costuri, per total, mai mari pentru acest telefon modular.

Hai să discutăm pe pagina de Facebook a „Tech Adevărul“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările