Uber introduce o nouă funcţionalitate pentru siguranţă

Uber introduce o nouă funcţionalitate pentru siguranţă

Aceasta se lansează astăzi, şi va fi disponibilă pentru toţi utilizatorii Uber în zilele următoare, amintindu-le să nu neglijeze siguranţa călătoriei lor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Odată cu creşterea numărului de utilizatori Uber, creşte şi riscul ca aceştia să urce în maşina greşită, o situaţie des întâlnită, în special în zonele aglomerate ale oraşelor mari. În majoritatea cazurilor, aceasta poate fi o greşeală minoră, care se poate transforma, însă, într-o problemă de siguranţă. Pentru a preveni astfel de situaţii, Uber introduce o nouă funcţionalitate în aplicaţie: Check Your Ride.

Începând de astăzi, utilizatorii vor primi o notificare atunci când comanda lor este confirmată, care le va aminti cu puţin timp înainte de sosirea maşinii să verifice dacă plăcuţa de înmatriculare şi şoferul sunt la fel cu informaţiile pe care le văd în aplicaţie.

 De asemenea, Uber adaugă un banner în aplicaţie, din momentul în care comanda este confirmată şi până la începerea cursei, pentru a aminti utilizatorilor cum pot identifica maşina corectă:

  • Pasul 1: verifică plăcuţa de înmatriculare
  • Pasul 2: verifică marca şi modelul maşinii
  • Pasul 3: vezi dacă fotografia şoferului se potriveşte cu acesta

Anul trecut, Uber a lansat o serie de funcţii, precum butonul de urgenţă, alertele de viteză sau contactele de încredere, care oferă atât utilizatorilor, cât şi şoferilor Uber mai multă siguranţă pe durata călătoriei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: