Samsung Galaxy A70, un smartphone mid-range excelent [TECH REVIEW]

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin seria A din 2019, sud-coreenii de la Samsung au atacat puternic segmentul mid-range pe care în ultimii ani l-au cam dominat chinezii. Samsung Galaxy A70 impresionează de la primul contact prin mărimea ecranului, prin supleţe şi finisaje demne de un flagship.

Dacă 128 de GB găseşti pe mai multe dispozitive smartphone din clasa medie, 6GB de RAM e mai rar pe acest segment, mai degrabă în cel de flagship killer, unde aş include şi fratele mai mare Samsung Galaxy A80. Totuşi, nu e o premieră pentru Samsung, anul trecut au lansat A9 cu 6GB de RAM şi patru camere.

Ecranul Super AMOLED de 6.7 inci, cu margini uşor curbate, rezoluţie 1080x2400, densitate de 393 dpi şi raport 20:9 arată spectaculos datorită culorilor vii şi a contrastului puternic. 

Chiar dacă A70 e foarte mare şi uneori greu de folosit cu o singură mână, experienţa de utilizare e grozavă. Totul arată bine pe ecranul acesta, Youtube, jocurile, filmele, navigare pe web, mailul, indiferent dacă eşti în interior sau afară. 

Samsung Galaxy A70 FOTO Adrian Pogîngeanu

Spatele alb perlat e construit dintr-o combinaţie de sticlă şi plastic, am citit că materialul se numeşte ”Glasstic”. Albul nu e una dintre culorile mele favorite, dar arată bine. Apropo de culoare, A70 e produs în patru variante: coral, albastru, negru şi alb. Rama e tot din material plastic, dar datorită finisajului ai impresia că e aluminiu. Vezi în galerie mai multe imagini, din diverse unghiri cu Samsung Galaxy A70.

 Samsung Galaxy A70 FOTO Adrian Pogîngeanu

Totuşi, de ce ai nevoie de un ecran aşa mare? În afară de vizionarea de conţinut video şi jocuri pentru multitasking! De ce să tot trimiţi aplicaţiile în fundal ca să deschizi altceva? Vrei să asculţi muzică pe Youtube şi să faci şi poze sau să citeşti un articol, cu A70 poţi face lejer asta. 

Samsung A70 split screen

Samsung Galaxy A70 e un dual-SIM 4G LTE Cat.12 (600Mbps) download / Cat.6 upload (50Mbps), cu posibilitate de extindere a memoriei prin card microSD, până la 1TB. Alte specificaţii pe scurt: procesor cu opt nuclee Snapdragon 675, placă grafică Adreno 612, memorie RAM 6 GB, stocare 128 GB, poziţionare prin A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS, Bluetooth 5.0, wireless dual-band standard 802.11 a/b/g/n/ac, radio FM, USB-C 2.0, mufă Jack de 3.5 mm. Galaxy A70 vine cu sistem de operare Android 9 (Pie) şi interfaţă Samsung OneUI.

Cum se mişcă Samsung Galaxy A70, vezi într-un scurt video realizat de colegul meu, Dorin Constanda.

Camera spate duală e formată din cea principală 32MP (26mm), f/1.7 cu PDAF, una ultra-wide(12mm) fără autofocus de 8MP cu f/2.2. A treia (5MP f/2.2) nu e o cameră în sine, e acolo doar pentru obţinerea efectului de adâncime (Live focus). Camerele sunt însoţite de LED flash.

Samsung A70 camera spate FOTO Adrian Pogîngeanu

Camera de 32MP are rezultate bune, semănă cu cea de pe A9 (2018). Culorile sunt destul de precise, contrastul e foarte bun şi gama dinamică e bună, chiar şi fără HDR activat.

Ca să evit pre multe discuţii tehnce, iată o serie de imagini şi video cu Galaxy A70.

Camera ultra-wide produce imagini puternic distorsionate pe margini, dar culorile şi contrastul sunt excelente. Imagine de zi cu camera ultra-wide.

image

Imagine de zi cu camera principală.

Imagini cu Samsung A70

Imagine de interior de la Comic Con cu camera principală.

Imagini cu Samsung A70

Imagine de noapte, la piaţa Unirii din Bucureşti, cu camera principală.

Imagini cu Samsung A70

Exemple de Live Focus sau profunzime de câmp. 

Samsung A70 Live Focus colaj

Imagini selfie. Secţia Entertainment de la Adevărul.

Selfie cu Samsung A70

Şi din nou Ada Constanda, modelul permanent de Selfie.

Selfie cu Samsung A70 colaj

Video 4k de zi.

Video 4k de noapte

Senzorul de amprentă din display nu e cel mai rapid, dar e suficient de precis. Autentificarea cu faţa depinde de cantitatea de lumină din jur, dar în majoritatea timpului e bună.

Teste de referinţă (benchmark). Antutu şi Aitutu.

image

Test 3D Mark şi Geekbench.

image

   

După cum probabil te aşteptai, ţinând cont de segmentul din care face parte, dar şi de testele de mai sus (mai ales 3D Mark), Samsung Galaxy A70 nu e un smartphone de gaming. Totuşi te poţi juca pe el cu setările implicite, fără să sacadeze sau să se încălzească excesiv.

Test viteză internet mobil şi wireless (5 GHz).

image

Sunetul e bun şi puternic pe singurul difuzor aflat în partea de jos a terminalului. La maximum însă, suferă deformări. Când ţii telefonul pe orizontală poţi acoperi din greşeală difuzorul. Pe căşti, ajutat şi de Dolby Atmos, sunetul e mult mai bun.

Bateria lui Samsung Galaxy A70 are capacitatea de 4.500mAh şi suportă încărcare rapidă cu încărcătorul din pachet de 25W. Adică în 30 de minute obţii circa 40 %, încărcarea până la 100% durează aproape 2 ore. La o folosire intensă nu depăşeşte 5 ore de ecran activ, într-o folosire medie obţii între 6 şi 7 ore de ecran activ. Pentru un utilizator care nu se joacă pe smartphone şi nu consumă mult video, Galaxy A70  ţine o zi şi jumătate.

Ce găseşti în pachet în afară de smarthone: încărcător rapid, căşti, manual şi ghid de utilizare.

Samsung Galaxy A70 e un smartphone mid-range cu aer de flagship, impresionant pe alocuri. Nu ştiu vreun smartphone mai bun din clasa medie în 2019, dar nici nu exclud că există. Samsung A70 în mod clar va atrage atenţia tinerilor şi la asta ajută şi preţul. La momentul acestui review, Galaxy A70 costă pe piaţa românească aproximativ 1700 de lei.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite