Apple vrea să cumpere divizia 5G a Intel cu 1 miliard de dolari

Apple vrea să cumpere divizia 5G a Intel cu 1 miliard de dolari

Apple şi Intel se află în negocieri avansate, în urma cărora Apple ar urma să intre în posesia tehnologiilor şi brevetelor deţinute de Intel în zona reţelelor 5G.

Ştiri pe aceeaşi temă

Surse anonime citate de The Wall Street Journal susţin că înţelegerea pentru divizia 5G a Intel este ca şi realizată şi că un anunţ oficial în acest sens ar putea fi făcut săptămâna viitoare.

Apple a avut o relaţie dificilă cu tehnologia 5G până acum, din cauza celor două mari companii cu care ar fi trebuit să colaboreze pentru ca aceste modem-uri să ajungă în iPhone-uri şi în celelalte device-uri Apple.

Compania condusă de Tim Cook s-a aflat într-o serie de procese cu Qualcomm, după ce a pretins să aceasta profită de poziţia în care se află pentru a cere preţuri prea mari pentru modem-uri.

Apple a încercat să colaboreze cu Intel pentru a obţine modem-urile necesare, însă Intel a decis că nu mai vrea să dezvolte tehnologii 5G pentru dispozitive mobile şi a început să caute un cumpărător pentru această divizie.

Producătorul iPhone-ului a fost astfel nevoit să “se împace” cu Qualcomm şi să semneze un nou contract cu aceştia pentru modem-uri de date. În paralel, se pare că Apple a început deja să lucreze la propriile cipuri.

Aici intervine divizia 5G a Intel, care ar putea ajuta Apple să grăbească procesul de creare a propriilor modem-uri 5G. După încetarea contractului actual cu Qualcomm, Apple ar putea să folosească tehnologia proprie în cazul conexiunilor de date.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: