Wikipedia vrea poze de la oamenii care au dispozitive cu Android şi iOS

Wikipedia vrea poze de la oamenii care au dispozitive cu Android şi iOS

Aplicaţia pentru a încărca poze este disponibilă pentru Android şi iOS. FOTO Adevărul

Wikipedia s-a remarcat în timp prin fotografiile pe care le pune la dispoziţie pentru utilizatori. Însă acestea nu vin din neant, astfel că organizaţia care conduce Wikipedia face mai uşor încărcatul de poze prin dispozitivele mobile cu Android şi iOS.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fundaţia Wikimedia publică pentru utilizatorii de Android şi dispozitive Apple aplicaţia Wikimedia Commons prin care oamenii pot încărca poze din diverse locuri ale lumii, scrie The Next Web. Aplicaţia este gratuită, ai nevoie doar de un cont pe Wikimedia Commons şi eşti gata să populezi Wikipedia şi Internetul cu fotografiile pe care le-ai realizat.

Eu am testat-o pe un Samsung Galaxy S3 şi am încărcat trei fotografii de probă: Dristor, „Adevărul" anilor '90 şi Sony Xperia Z. Am ales un titlu, o descriere şi o categorie, apoi fotografiile au fost încărcate. Poţi să le alegi din galerie sau le poţi realiza pe moment. Deocamdată, poţi naviga doar prin fotografiile tale şi contul se creează printr-un browser.

Aplicaţia nu este destinată fotografilor profesionişti din simplul fapt că nu primeşti prea mult credit pentru fotografiile tale, dar pentru oricine ajunge într-un loc uitat de lume şi vrea să împărtăşească imaginea şi cu alţii, este foarte bună. Toate fotografiile sub publicate sub licenţă creative commons, adică pot fi distribuite de alţii şi pot fi editate.

„În viitor, sperăm să adăugăm mai multe funcţii şi să facem mai uşoară descoperirea de conţinut şi navigarea prin cel deja existent al Commons", a declarat Maryana Pinchuk, manager produs la Wikimedia Foundation. Aplicaţia poate fi descărcată din Play Store şi App Store.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

FOTO PetaPixel

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările