Google şi-a schimbat logo-ul pentru Ziua Naţională a României. Cum a arătat astăzi cel mai cunoscut motor de căutare

Google şi-a schimbat logo-ul pentru Ziua Naţională a României. Cum a arătat astăzi cel mai cunoscut motor de căutare

FOTO: Shutterstock

Google, cel mai important motor de căutare a decorat pagina principala în limba română cu o siglă realizată special pentru a marca ziua de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României.

Ştiri pe aceeaşi temă

Google apare scris stilizat cu o culoare galben pe un fundal inspirat din motive tradiţionale, uşor stilizate, iar tricolorul românesc flutură într-o fereastră deasupra, iar pe fundal apare un cer albastru, uşor decorat cu nori.

Începând cu anul 1990, România serbează aniversarea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 ca zi naţională.

Ziua Naţională a României este sărbătorită pe 1 decembrie, iar această dată, stabilită printr-o lege promulgată în 1990, marchează un moment important din istoria românilor, cel în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România, în 1918.

Ziua de 1 Decembrie 1918, ziua în care Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia a adoptat Rezoluţia de Unire cu România, a însemnat sfârşitul procesului de desăvârşire a unităţii naţionale româneşti început în acel an, 1918, prin actul unirii Basarabiei cu România, adoptat de Sfatul Ţării din Chişinău, la 27 martie/9 aprilie, şi continuat prin actul unirii Bucovinei cu Patria Mamă, adoptat de Congresul General al Bucovinei, la Cernăuţi, la 15/28 noiembrie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările