După „Bloomberg“ şi „The New York Times“, „The Guardian“ este blocat în China

După „Bloomberg“ şi „The New York Times“, „The Guardian“ este blocat în China

The Guardian a fost interzis momentan în China FOTO The Telegraph

Site-ul ziarului "The Guardian" a fost blocat în China, într-o mişcare surprinzătoare de cenzura a mass-media occidentale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit ediţiei online a ziarului britanic, site-ul greatfire.org, care monitorizează cenzura asupra unor platforme web în China. După numeroase încercări folosind diverse browsere şi dispozitive în Beijing, site-ul theguardian.com nu funcţionează în China.

Din 2012 China a blocat accesul locuitorilor săi la „Bloomberg“ şi "The New York Times", după investigaţii vaste privind averile unor lideri de top ai Partidului Comunist din China.

În privinţa "The Guardian" nu există momentan motive evidente, deoarece în ultimele două zile site-ul nu a publicat nimic periculos. Cu toate acestea, pe 6 ianuarie un articol vorbeşte despre diviziunea etnică din nord-vestul Chinei, din regiunea Xinjiang.

Nu se ştie dacă cenzura este temporară sau definitivă. Reuters a fost interzis în noiembrie, la fel ca şi "The Wall Street Journal", dar au fost deblocate apoi.

Purtătorul de cuvânt al ministerului de externe al Chinei, Hua Chunying a declarat pentru Reuters că "nu înţeleg situaţia. Voi întreba departamentele abilitate".

Reporterii care sunt acreditaţi în China s-au plâns în numeroase rânduri de dificultăţile pe care le au, inclusiv lipsa accesului la oficiali de top şi o continuă hărţuire, inclusiv violentă, atunci când scriu despre subiecte sensibile, cum ar fi protestele.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: