Compania-mamă a Google, Alphabet, devine al treilea gigant din tech evaluat la 1000 de miliarde de dolari

Compania-mamă a Google, Alphabet, devine al treilea gigant din tech evaluat la 1000 de miliarde de dolari

Foto: Shutterstock

Alphabet este a patra companie americană care reuşeşte acest lucru, sfârşind ziua de joi cu o creştere de 0,87% a acţiunilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ultimii ani au fost marcaţi de scandaluri pentru Alphabet, cele mai notabile fiind plecarea lui Andy Rubin, considerat ”părintele Androidului” în 2014, care ar fi survenit în urma unor agresiuni sexuale, şi un protest uriaş, la care au participat 20.000 de angajaţi, nemulţumiţi la acea vreme de felul în care compania gestiona acuzele de agresiuni sexuale aduse şefilor.

Gigantul a trecut peste aceste probleme însă, şi, sub conducerea unui nou CEO, Sundar Pichai, a ajuns să fie evaluată la 1000 de miliarde de dolari, fiind cea de-a treia companie de tech din lume care atinge această sumă, după Apple şi Microsoft.

Alphabet este aşteptată să dezvăluie câştigurile din ultimul sfert al anului trecut pe 3 februarie, iar analiştii de pe Wall Street spun că se aşteaptă la venituri în valoare de 46,9 miliarde de dolari, cu 20% mai mari decât cele din 2018.

Următoarea companie aşteptată să atingă o evaluare de 1000 de miliarde de dolari este Facebook, evaluată în acest moment la 620 de miliarde.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: