Sistemul de transport public futurist imaginat de Musk pentru Las Vegas, „doar o plimbare printr-un tunel cu lumini colorate”

Sistemul de transport public futurist imaginat de Musk pentru Las Vegas, „doar o plimbare printr-un tunel cu lumini colorate”

Jurnaliştii americani au avut ocazia să conducă maşini Tesla prin tunelurile săpate sub Centrul de Convenţii din Las Vegas. FOTO: captură CNBC TV

Elon Musk şi-a prezentat pentru prima dată reţeaua de transport subteran care leagă sălile de expoziţie ale Centrului de Convenţii din Las Vegas, dar site-urile de specializate nu au fost impresionate, relatează The Sun.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sistemul futurist de transport, în valoare de peste 50 de milioane de dolari, proiectat de compania Boring a lui Musk, a fost descris ca o plimbare printr-un tunel frumos luminat, într-o maşină Tesla cu şofer.
 
Planurile iniţiale promiteau o călătorie fără şofer la aproape 250 de kilometri pe oră care să străbată distanţa între un capăt şi celălalt al spaţiilor expoziţionale din Las Vegas în 2 minute.
 
Dar drumul prin cele două tunele excavate deja şi însumând o lungime de peste 1 kilometru i-a dezamăgit pe jurnaliştii de specialitate care au descris o călătorie lentă,  „cel mai jalnic lucru din Las Vegas”, printr-un tunel iluminat cu LED-uri colorate.
 
Gizmodo notează că sistemul de transport publicat imaginat de Musk pentru Las Vegas sunt doar tuneluri străbătute lent într-o maşină Tesla.
 
 
„Se pare că acest proiect se transformă rapid într-unul în care oamenii conduc maşini Tesla în subteran decât un soi de sistem de transport futurist. În orice caz pe moment este destul de dezamăgitor. Tunelurile sunt aspectul cel mai impresionant al proiectului, ambele fiind săpate complet încă din mai anul trecut. Totuşi, restul nu pare să însemne nimic mai spectaculos decât o plimbare cu un Tesla Model 3”, potrivit Roadshow (CNET).
 
Elon Musk scria în octombrie trecut pe Twitter: „Am simplificat totul foarte mult. Avem practic doar tuneluri în acest punct, e ceva mai profund decât sună”.
 
Construcţia celor două tuneluri cu sens unic, realizată de compania Boring, au împreună 0.8 mile şi a costat 52,5 milioane de dolari americani.
 
Proiectul complet prevede să lege Centrul de Convenţii din Las Vegas de spaţiile expoziţionale din West Hall, o extensie a acestuia - asta va permite circulaţia a 4.400 de vizitatori pe oră în 67 de vehicule, care vor putea parcurge un drum de 25 de minute pe jos în mai puţin de 2 minute.
 
Planurile iniţiale propuneau transportarea a 16 oameni odată în vehicule cu mai multe locuri.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările