Samsung revoluţionează scrisul de mână şi îl adaptează dispozitivelor purtabile

Samsung revoluţionează scrisul de mână şi îl adaptează dispozitivelor purtabile

Samsung are patent pe un gadget tare interesant. FOTO Vlad Andriescu/Adevărul

Dacă Samsung îşi va folosi într-un gadget ultimul patent obţinut, atunci vom putea spune că a revoluţionat scrisul de mână. Ideea companiei ar avea însă nevoie şi de un dispozitiv similar Google Glass.

Ştiri pe aceeaşi temă

În 2013, Samsung înainta cererea de acordarea brevetului pe o idee îndrăzneaţă. Compania plănuieşte un dispozitiv care să-ţi filmeze mâinile şi să proiecteze pe acestea o tastatură virtuală. Dacă sud-coreenii se decid că vor să facă ceva în acest sens, în următorii an, proiectul ar presupune că pe cap poţi un dispozitiv similar Google Glass, dotat cu o cameră video, acesta stabileşte poziţia mâinilor tale, iar pe degete afişază literele, notează „The Daily Mail“.

Tehnologia este deja folosit de către Microsoft, spre exemplu, prin dispozitivul Kinect care urmăreşte utilizatorul şi îl transpune, sub forma unui avatar, în jocuri video. Prin dispozitivul Samsung, pe fiecare deget ai avea dispuse anumite caractere şi le-ai folosi aşa cum ai face-o şi pe un ecran tactil sau pe o tastatură clasică. Compania îşi descrie invenţia drept un dispozitiv de intrare asistat de o cameră video.

„Există un interes tot mai mare pentru astfel de computere purtabile, cum ar fi ochelarii inteligenţi sau brăţările inteligente. Acestea sunt însă limitate ca dimensiuni şi nu li se mai poate adăuga şi un mijloc de introducere date, cum ar fi butoanele sau ecranele tactile“, se mai arată în patent. Astfel, dispozitivul Samsung ar rezolva această problemă. Sistemul ar include, desigur, camera video, o unitate de stocare unde să fie păstrată „harta“ mâinilor, o unitate de proiectare a imaginii şi una de control (procesorul).

Cum ţi-ai putea folosi degetele pentru a scrie

Samsung are, în prezent, mai multe dispozitive purtabile, adunate sub linia „Gear“. Astfel, cele mai interesante sunt Samsung Gear 2 şi Gear Fit, cea din urmă fiind o brăţară destinată activităţilor de fitness, cel dintâi fiind un ceas inteligent care poate face poze, primi notificări de la telefon sau monitoriza pulsul utilizatorului. La polul opus este Google cu proiectul Glass. Deocamdată, este în fază de testare, dar până la finalul anului ar trebui să vedem primele unităţi scoase la vânzare. Cel puţin acesta era planul în 2013.

Află mai multe despre Samsung:

10 motive pentru care Samsung Galaxy S5 poate fi telefonul anului pentru tine

VIDEO Primele impresii despre Samsung Gear 2 şi Samsung Gear Fit. Brăţara e mai interesantă decât ceasul

Strategia celebrităţii pentru Samsung: cum a reuşit să furnizeze un Galaxy Note 3 pentru cel mai cunoscut selfie?

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: