Google creează roboţii care vor construi următorul iPhone în fabricile chinezilor

Google creează roboţii care vor construi următorul iPhone în fabricile chinezilor

Andy Rubin (stânga) conduce poate cea mai interesantă divizie a Google. FOTO ArmDevices.net

Google vrea să se dezvolte şi drept companie producătoare de roboţi, iar prima piaţă este cea de asamblare gadgeturi. Planul se ştie din 2013, dar acum apar primele informaţii despre partener. Google se aliază cu producătorul telefoanelor iPhone şi tabletelor iPad, iar scopul e să înlocuiască muncitorii chinezi din fabrici.

Foxconn e compania care creează fiecare iPhone şi fiecare iPad pe care Apple le-a livrat în ultimii ani. Ele sunt „designed by Apple in California“, dar făcute foarte bine în China în fabricile Hon Hai Precision, cunoscută drept Foxconn. Google e un partener mai vechi al acestei companii, iar acum se ajută reciproc, după cum informează „The Wall Street Journal“.

Foxconn vrea să reducă numărul de muncitori din fabricile sale, pe măsură ce nivelul salarial din Asia creşte, iar Google vrea să-şi dezvolte linia de roboţi autonomi la cârma căreia l-a pus pe Andy Rubin, creatorul Android, şi în care a băgat deja câteva miliarde de dolari. Rubin s-a întâlnit de curând cu Terry Gou, preşedinte Foxconn, pentru a discuta ultimele detalii în legătură cu tehnologiile pe care le-ar folosi compania sa în liniile de asamblare.

Foxconn are circa un milion de angajaţi în fabricile sale, şi produce gadgeturi pentru zeci de companii, astfel că dacă poate reduce numărul acestora, ceea ce înseamnă reducerea costurilor, o va face. În plus, Foxconn are un contract de un miliard de dolari potrivit căruia va investi în fabrici din Indonezia în următorii trei până la cinci ani. Iar de anul trecut, din decembrie, Google deţine Boston Dynamics, companie care până atunci a creat roboţi pentru armata SUA prin divizia DARPA.

Ceea ce Rubin şi Google încearcă să facă prin Foxconn în China e să creeze o platformă de tipul Android, dar pentru roboţi. Un sistem de operare care să-i coordoneze şi să fie uşor de pus pe oricine linie ar avea în folosire o companie. Dar până să ajungă la asta, s-ar putea ca următorul iPhone să fie făcut de Foxconn prin proiectul Google într-o ţară care vreme de mulţi ani a fost recunoscută drept piaţa cu mână de lucru ieftină şi aproape inepuizabilă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: