Capacitate 2017. Subiectele la Matematică la Evaluarea Naţională Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a doua probă a Evaluării Naţionale se desfăşoară miercuri, 21 iunie, în 54 de centre de examen din judeţul Sălaj.

UPDATE ORA 10.45 Primul subiect a fost tip grilă, de algebră şi geometrie, unde elevii trebuia să completeze enunţurile necunoscute, consemnate cu puncte-puncte, de la final. 

Al doilea subiect cerea construirea unei figuri geometrice, urmat de rezolvarea unor exerciţii de algebră. 

Al treilea subiect era compus din două figuri geometrice date, la care trebuia rezolvate 3 subpuncte.

subiecte matematica capcaitate 2017 1
subiecte matematica capcaitate 2017 2

Aproximativ 1.900 de absolvenţi de gimnaziu trec astăzi prin emoţiile celei de-a doua probe a examenului de Capacitate, cea la matematică. Testul începe la ora 9, elevii având la dispoziţie, şi de această dată, două ore pentru a rezolva subiectele. Lucrările lor vor fi adunate din toate cele 54 de centre de examen pentru a fi transportate într-un alt judeţ, acolo unde vor fi corectate. Sălajul va prelua în vederea evaluării lucrările elevilor dintr-un judeţ învecinat.

La proba la limba şi literatura română, desfăşurată luni, 19 iunie, din totalul celor 1.896 de absolvenţi de clasa a VIII-a înscrişi s-au prezentat în sălile de examen 1.809, ceilalţi 87 fiind puşi absenţi. A fost înregistrat un singur incident neplăcut, în urma căruia un elev de la Şcoala Gimnazială "Silvania" Şimleu Silvaniei a fost eliminat din examen, după ce i-a sunat telefonul mobil.

Primele rezultate vor fi afişate, în 26 iunie 2017, când vor fi depuse şi eventualele contestaţii. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi publicate, în 30 iunie 2017. Notele obţinute vor avea o pondere de 80% în calculul medie de admitere la liceu, diferenţa de 20% fiind dată de media de absolvire a claselor V-VIII.

Vă mai recomandăm:

Capacitate 2017. Subiectele la Limba Română la Evaluarea Naţională Sălaj: poezia „Ploaie”, un text la prima vedere şi o compunere

Capacitate 2017. Rezolvarea subiectelor la Limba Română la Evaluarea Naţională Sălaj

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite