Bilanţ cutremurător în judeţul Vaslui în urma ploilor: zeci de gospodării inundate şi un sat întreg rămas fără apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploile de vineri au făcut un adevărat prăpăd în judeţul Vaslui. Zeci de gospodării au fost inundate, kilemtri întregi de drumuri distruse, mai multe hectare de teren agricol înghiţite de ape şi un sat întreg care a rămas fără apă, după ce fântânile s-au colmatat.

Potrivit ultimelor raportări emise de Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă , 17 case au fost afectate parţial, 33 de anexe, 6,8 kilometri de drumuri comunale, 10 podeţe, din care 6 de lemn şi 4 din tuburi, 10 hectare de teren arabil şi 8 curţi şi grădini au fost inundate în comunele Hoceni, Duda Epureni, şi Gura Văii. În această din urmă localitate, 9 case, 9 anexe gospodăreşti, 3 kilometri de drum comunal şi 10 podeţe au fost afectate de ploi.

În comuna Dragomireşti, s-a constatat faptul că în cea mai dificilă situaţie se află trei familii din satul Doagele, unde locuinţele acestor persoane au fost inundate, apa întrând în gospodării. Având în vedere acestea, cele trei familii au fost mutate temporar în Căminul Cultural al comunei, urmând ca după retragerea apelor primăria să convoace toţi beneficiarii Legii 416 pentru a curăţa gospodăriile şi a scoate bunurile. Prefectul de Vaslui a decis întocmirea a două anchete, una privind evaluarea pagubelor în aceste cazuri şi totodată efectuarea unei anchete sociale de către Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială pentru obţinerea unor ajutoare de urgenţă pentru familiile afectate. 

În satul Stejaru din comuna Pungeşti, atuorităţile locale au cerut sprijinul pompierilor militari penbtru a scoate apa din toate fântânile, deoarece nu mai este potabilă din cauza ploilor. 

În cele mai multe cazuri, apa s-a retras din locuinţe, fără a afecta structura de rezistenţă a acestora. Şi municipiul Bârlad a avut de suferit în urma unei ploi torenţiale care a căzut aseară. Un număr de 8 familii au cerut ajutorul pompierilor pentru a lescoate apa din locuinţe. 

În altă ordine de idei, ca urmare a precipitaţiilor abundente din ultimele 24 de ore din judeţul Vaslui, potrivit şefului Grupului de suport tehnic pentru inundaţii din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în lacurile de acumulare de pe teritoriul judetului Vaslui, aflate în administrarea Serviciului  de  Gospodărire a Apelor Vaslui, s-au înregistrat creşteri semnificative de niveluri, creşterea maximă, de plus 24 de centimetri, înregistrându-se în lacul de acumulare Puscaşi. 

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite