Autorităţile vasluiene au decis testarea COVID a tuturor angajaţilor din centrele sociale pentru a limita apariţia focarelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Explozia de îmbolnăviri COVID-19 în rândul angajaţilor din centrele de ocrotire şi de protecţie socială au determinat autorităţile din Vaslui să dispună testarea gratuită a tuturor angajaţilor, astfel încât să se izoleze îmbolnăvirile şi, implicit, să se limiteze extinderea focarelor.

În judeţul Vaslui, cele mai mari focare de COVID-19 s-au înregistrat la două dintre centrele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, care în prezent se află în carantină. 

Descoperirea târzie a îmbolnăvirilor, pe fondul formelor de boală asimptomatice, a dus la infectarea în masă a angajaţilor şi a beneficiarilor de la Centrul de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoana Adultă cu Dizabilităţi din muncipiul Huşi şi Centrul de Reabilitare şi Recuperare Neuropsihiatrică Mălăieşti. 

Riscurile sunt cu atât mai mari în cazul beneficiarilor, cu cât majoritatea dintre ei prezintă multiple comorbidităţi. În cele două centre carantinate, numărul total al îmbolnăvirilor depăşeşte 250 de cazuri, însă potrivit autorităţilor, în cazul centrului de la Mălăieşti încă mai sunt aşteptate rezultate.

Pentru a preveni astfel de situaţii, reprezentanţii DGASPC Vaslui au anunţat că în perioada imediat următoare se va începe testarea în masă a angajaţilor din toate centrele din subordine.

„În această perioadă, Direcţia de Sănătate Publică realizează instruirea cadrelor care vor recolta salariaţilor şi persoanelor rezidente. Va fi instruit câte un cadru medical din fiecare serviciu de tip rezidenţial, urmând ca în zilele următoare să se înceapă testarea”, a precizat Irina Câmpeanu, purtător de cuvânt al DGASPC Vaslui.

În judeţul Vaslui, sunt 44 de servicii de tip rezidenţial (locaţii), aflate în subordinea DGASPC, în care sunt instituţionalizate 890 de persoane (minori şi adulţi) şi în care îşi desfăşoară activitatea 679 de salariaţi.  

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite