Lucrătorii transfrontalieri, exceptaţi de la izolare sau carantină în Vama Porţile de Fier I

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vama Porţile de Fier I FOTO Alexandra Georgescu
Vama Porţile de Fier I FOTO Alexandra Georgescu

În urma demersurilor făcute de prefectul judeţului Mehedinţi, Cristinel Pavel, prin Ordinul Comandantului Acţiunii, dr. Raed Arafat, din data de 6.05.2020, se exceptează de la măsurile de izolare la domiciliu sau de carantinare lucrătorii transfrontalieri care la intrarea în România din Republica Serbia nu prezintă simptome asociate COVID-19.

Prin lucrător transfrontalier se înţelege persoana care face dovada că locuieşte şi lucrează într-o rază de 30 km de o parte sau de alta a frontierei de stat româno-sârbe, calculată de la cel mai apropiat punct de trecere a frontierei deschis traficului de persoane, şi care se reîntoarce la locuinţă cel puţin o dată pe săptămână.

În judeţul Mehedinţi, punctul de trecere a frontierei de stat româno-sârbe prin care se permite intrarea în România în aceste condiţii este cel de la Porţile de Fier I. Prin acest punct se permite, totodată, şi intrarea/ieşirea lucrătorilor transfrontalieri cu maşini şi utilaje agricole.

De prevederile acestui ordin vor beneficia mehedinţenii care lucrează la Şantierul Naval din Kladovo (Serbia) şi care fac naveta zilnic prin Vama de la Porţile de Fier I.


 

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite