UPDATE Ostaficiuc pierde procesul cu ANI. Este găsit în conflict de interese şi de către judecători. Sentinţa nu este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc

Astăzi este un nou termen în procesul în care preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc se judecă cu Agenţia Naţională de Integritate pentru anularea raportului în care şeful judeţului este acuzat de conflict de interese. 

UPDATE: Ostaficiuc a pierdut procesul

Potrivit reprezentanţilor Biroului de Presă de la Curtea de Apel Timişoara, cererea lui Ostaficiuc, prin care se cerea anularea raportului ANI şi suspendarea lui, a fost respinsă. Practic, Ostaficiuc a pierdut procesul şi rămâne în conflict de interese. Sentinţa nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

UPDATE
Avocatul lui Constantin Ostaficiuc a încercat să arate astăzi, cu ocazia procesului judecat la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal de la Curtea de Apel Timişoara, că raportul Agenţiei Naţionale de Integritate este „netemeinic şi nelegal”. Avocatul preşedintelui CJT a explicat că terenul concesionat de Consiliul Judeţean firmei Ornella Design, deţinută de familia lui Ostaficiuc, face parte din domeniul privat al Consiliului Judeţean, nefiind nicio decizie prin care terenul să fie trecut în patrimoniul public. Sentinţa în dosarul „Ostaficiuc” a rămas în pronunţare.

Urmăreşte timisoara.adevarul.ro pentru a vedea decizia judecătorilor

Curtea de Apel Timişoara a programat astăzi un nou termen în dosarul „Ostaficiuc”. Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş a dat în judecată Agenţia Naţională de Integritate după ce inspectorii ANI au întocmit un raport prin care îl acuză de conflict de interese. Concret, Ostaficiuc este acuzat că a semnat mai multe documente prin care firma SC. Ornella Design SRL, deţinută de soţie, fiică şi ginere a primit spaţiu în Parcul Industrial Tehnologic Timişoara. La ultimul termen, care a avut loc în 14 decembrie,  judecătorul a anunţat că instanţa se sezizează din oficiu pentru a verifica dacă terenurile din Parcul Industrial Tehnologic Timişoara sunt în domeniul public sau privat al Consiliului Judeţean şi ce hotărâri s-au emis cu privire la aceste terenuri. Procesul nu se anunţă unul de durată, Constantin Ostaficiuc arătând în repetate rânduri că vrea să se termine cât mai repede acest proces care îi afectează “însuşi destinul profesional”. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite