UPDATE „Îngerii” care au terorizat Timişoara, anchetaţi în 20 de dosare. În jumătate dintre ele, şmecherii care au umilit un oraş au fost declaraţi nevinovaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Abuzurile comise de „Îngerii Galbeni” din Timişoara au atins apogeul sâmbătă, când angajaţii firmei au ridicat maşina unui profesor de la Universitatea Politehnică, deşi omul se afla în interiorul maşinii. Profesorul a refuzat să se dea jos în semn de protest, mai mulţi timişoreni s-au adunat la faţa locului, iar într-un final patroul firmei de tractări a fost reţinut pentru 24 de ore.

UPDATE: Judecătoria Timişoara a respins cererea de arestare a lui Nedelcu dispunând cercetarea sub control judiciar. 

UPDATE: Ora 20.00 Răzvan Nedelcu, patronul firmei Îngerii Galbeni, a fost dus duminică seara, încătuşat, la audierile de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara. Acesta va fi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

.........

Sute de timişoreni au căzut pradă haiduciei instituite de firma de tractări „Îngerii Galbeni” în parcările unor mari magazine din Timişoara. Cu o divizie de „Eliberare parcări private”, firma de tractări a încheiat contracte cu unele magazine, în baza cărora „Îngerii Galbeni” se obligau să facă ordine în parcările magazinelor. „Îngerii Galbeni oferă proprietarilor de parcări sau terenuri care permit, direct sau indirect, accesul auto în incintă, să aleagă, aşa cum e firesc, cine are dreptul SAU NU să oprească/parcheze/staţioneze un autovehicul/utilaj/moped ş.a.m.d. pe respectiva proprietate PRIVATĂ! Pe lângă disciplină şi bun simţ în parcare, beneficiarul unui astfel de contract mai poate avea si alte avantaje”. Aşa îşi prezintă oferta pe site-ul propriu.

Odată încheiate contractele de asigurare a parcărilor, „îngerii” începeau abuzurile împotriva şoferilor, cei care făceau greşeala să îşi lase maşina pentru câteva minute într-o astfel de parcare, fără să intre în magazinul căreia îi aparţine parcarea, fiind executaţi de angajaţii lui Sorin Răzvan Nedelcu, şmecherul care deţine „Îngerii Galbeni”. Pentru deblocarea maşinii şoferul este obligat, astfel, să plătească sute de lei. Dacă maşina este ridicată şi dusă la depozitul firmei de tractări, tarifele cresc cu fiecare oră în care maşina stă acolo. Iar „îngerii” au avut grijă ca maşina să fie depozitată cât mai mult, existând cazuri în care preţul pentru ridicarea maşinii a ajuns şi la 10.000 de lei.
 

image

De-a lungul anilor timişorenii care au căzut victimă abuzurilor comise de „Îngerii Galbeni” s-au revoltat, dovadă fiind zecile de dosare civile în care oamenii „jupuiţi” de firma de tractări au deschis procese penale în care contestă taxele percepute pentru recuperarea maşinilor. În paralel, împotriva „Îngerilor Galbeni” s-au depus mai multe plângeri penale, iar potrivit unui document intrat în posesia ziarului „Adevărul”, în ultimii trei ani împotriva firmei  SC Îngerii Galbeni SRL s-au depus 14 plângeri penale. „Patru dintre plângerile formulate s-au soluţionat prin ordonanţe de clasare, iar în celelalte se efectuează încă cercetări”, arată prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara într-un răspuns formulat la solicitarea „Adevărul”. Potrivit aceluiaşi document, împotriva patronului societăţii, Sorin Răzvan Nedelcu, au fost depuse în ultimii trei ani cinci plângeri penale. „Unul dintre dosarele formate prin rezoluţie de neîncepere a urmăririi penale, două dosare s-au soluţionat prin ordonanţă de clasare, într-un dosar se efectuează încă cercetări, iar într-un alt dosar s-a declinat competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş”, mai arată Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara. 

Noaptea trecută, după ce maşina unui profesor de la Politehnică a fost ridicată, cu omul înăuntru. Profesorul a refuzat să coboare în semn de protest, iar la faţa locului mai mulţi oameni s-au adunat pentru a fi solidari victima „Îngerilor Galbeni” şi pentru a protesta împotriva abuzurilor firmei. La un moment dat, la faţa locului a ajuns şi patronul firmei, Răzvan Nedelcu. Acesta a demarat în trombă cu maşina lovind opt persoane, printre care şi un jandarm aflat în misiune. Trei dintre răniţi au obţinut certificat medico-legal. Niciunul nu a necesitat internare. Patronul firmei de tractări care a fugit de la faţa locului a fost dat în consemn şi s-a predat ulterior, fiind reţinut pentru 24 de ore. 

TimişoaraPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite