Sentinţă finală. Primarul Timişoarei a pierdut procesul cu „conţopiştii” care l-au amendat pentru discriminare

0
0

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis sentinţa finală într-un proces în care Primarul Municipiului Timişoara a contestat o amendă primită din partea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Mai multe primării din ţară, printre care şi Primăria Timişoara, prin Primarul Municipiului Timişoara, au fost amendat în 2015 de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru că nu au luat măsuri prin care accesul persoanelor cu dizabilităţi în mijloacele de transport în comun să fie asigurat. Pentru abaterea constatată, CNCD i-a aplicat Primarului Municipiului Timişoara o amendă de 10.000 de lei.

După primirea sancţiunii, primarul Nicolae Robu a declarat că amenda va fi contestată în instanţă, fiind o amendă aplicată instituţiei Primarului şi nu persoanei lui. De asemenea, Robu i-a numit „conţopişti” pe cei care au aplicat amenda. „Nu este o amendă personală, este o amendă instituţională. O vom ataca în instanţă. Noi suntem acum, în această ţară, împărţiţi în două categorii: unii care fac şi unii care îi amendează pe cei ce fac. Cam asta e situaţia. Sunt nişte conţopişti, care n-au făcut în viaţa lor nimic, care stau şi nu înţeleg realităţile, dar au o plăcere aşa, să-şi arate muşchii amendând orbeşte. Ce minte are cel care nu poate pricepe că a schimba tramvaiele într-un oraş înseamnă ani de zile de eforturi, că niciun oraş de pe planeta aceasta nu poate scoate peste noapte zeci de milioane de euro pentru a-şi schimba parcul de tramvaie”, declara Robu citat de tion.ro.

Tot atunci, Robu arăta că primăria face eforturi pentru modernizarea tramvaielor şi asigurarea accesului pentru persoane cu dizabilităţi. Judecătorii Curţii de Apel Timişoara, unde procesul s-a judecat în primă instanţă nu s-au lăsat, însă, impresionaţi de apărarea primarului şi au menţinut amenda. Recursul s-a judecat la Curtea Supremă, iar magistraţii de aici au emis în 19 februarie sentinţa finală, menţinând amenda aplicată de „conţopiştii” de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Sentinţa emisă de Curtea de Apel Timişoara şi menţinută de Curtea Supremă:

Sentinţă discriminare 

Mai multe - Timişoara

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite