Sentinţă finală în procesul unui director din Curtea de Conturi, sancţionat de şefi la plângerea unui medic renumit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Instanţa a decis că Curtea de Conturi a României a sancţionat abuziv un director al instituţiei
Instanţa a decis că Curtea de Conturi a României a sancţionat abuziv un director al instituţiei

Fostul director adjunct al Curţii de Conturi Timiş, în prezent director al instituţiei, a câştigat procesul prin care a contestat o sancţiune disciplinară aplicată la reclamaţia medicului Mihai Ionac de fosta conducere a Curţii de Conturi a României.

Un control al Curţii de Conturi la Spitalul Judeţean Timişoara avea să scoată la iveală o serie de nereguli la Secţia de Microchirurgie Vasculară, condusă de medicul Mihai Ionac. În urma raportului de control, Mihai Ionac i-a reclamat la Curtea de Conturi a României, condusă atunci de Nicolae Văcăroiu, pe Florin Popovici, auditorul Curţii de Conturi Timişoara care a fost în control şi pe şefii acestuia direcţi: Florin Cornel Popovici (director adjunct) şi Ionel Ştefan.

Curtea de Conturi i-a sancţionat disciplinar pe cei trei, iar Ionel Ştefan şi cei doi Popovici au contestat sancţiunile în instanţă. Primul care a câştigat procesul şi a obţinut anularea sancţiunii disciplinare a fost auditorul Florin Popovici. Între timp, Ionel Ştefan s-a pensionat, director al Curţii de Conturi Timişoara ajungând fostul adjunct, Florin Cornel Popovici.

Acesta a continuat procesul pentru anularea sancţiunii, iar recent Curtea de Apel Timişoara a emis sentinţa finală prin care sancţiunea disciplinară dată de Curtea de Conturi condusă de Văcăroiu este anulată. „Adevărul” a dezvăluit că în cadrul procesului, actualul director al Curţii de Conturi Timişoara a adus acuzaţii grave la adresa conducerii de la vremea respectivă. „Vă rog să observaţi că pârâta înceacă intimidarea propriilor angajaţi, preluând servil şi fără niciun filtru argumentarea subiectivă şi denaturată a domnului Ionac Mihai Edmond”, se arăta în documentul depus în instanţă de Florin Cornel Popovci.
 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite