Primul termen din procesul lui Constantin Ostaficiuc, programat înainte de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc

Procesul dintre Constantin Ostaficiuc şi Agenţia Naţională de Integritate continuă la Timişoara, chiar dacă inspectorii ANI au cerut strămutarea, bănuind că magistraţii timişoreni sunt părtinitori. Curtea de Apel a programat primul termen în 14 decembrie. 

Citeşte şi:

EXCLUSIV Judecătorul din dosarul lui Ostaficiuc, bănuit că poate fi influenţat în sentinţă
Constantin Ostaficiuc despre acuzaţiile de conflict de interese: „Vizează însuşi destinul meu profesional”


Agenţia Naţională de Integritate îl acuză pe Constantin Ostaficiuc de conflict de interese după ce preşedintele CJT a semnat mai multe documente prin care firma SC. Ornella Design SRL, deţinută de soţie, fiică şi ginere a primit spaţiu în Parcul Industrial Tehnologic Timişoara. Ostaficiuc a contestat în instanţă raportul inspectorilor ANI, iar primul termen din proces ar fi trebuit să aibă loc miercuri, 2 noiembrie. Preşedintele CJT a depus o cerere prin care a solicitat urgentarea procesului pentru clarificarea situaţiei, iar magistraţii au programat procesul în septembrie. 

Judecata s-a suspendat însă pentru că ANI a cerut strămutarea dosarului, iar cererea a fost judcată la Curtea Supremă. După ce magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis că procesul trebuie să continue la Timişoara, Curtea de Apel a fixat şi primul termen din proces, iar acesta este programat pe 14 decembrie. Judecătorii de la Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal vor fi nevoiţi să spună dacă raportul întocmit de ANI este legal sau nu. În acelaşi timp, la sesizarea inspectorilor de integritate procurorii DNA derulează o anchetă penală pentru a vedea dacă Ostaficiuc s-a aflat sau nu în conflict de interese. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite