Microbuze electrice pentru transportul elevilor. Timișul obține șase milioane de euro prin PNRR

0
Publicat:

Consiliul Județean Timiș a depus cererea de finanțare prin PNRR, în numele a 63 de unități administrativ teritoriale timișene care și-au exprimat anterior interesul în acest sens. Microbuzele vor fi folosite pentru transportul elevelor.

Microbuz electric pentru elevi FOTO Viața Liberă
Microbuz electric pentru elevi FOTO Viața Liberă

Proiectul derulat pentru Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) vizează asigurarea mobilității școlarilor către unitățile de învățământ, în special a celor din zone defavorizate din punct de vedere al transportului, pe de o parte și, pe de altă parte, contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, conform cerințelor Uniunii Europene. 

Fondurile care vor reveni județului Timiș, peste șase milioane de euro, vor fi folosite pentru achiziția a 27 de microbuze, dintre care 24 cu 16+1 locuri și 3 microbuze cu un număr de 8+1 locuri.

În perioada următoare, se va întocmi documentația necesară organizării licitației pentru desemnarea furnizorului mijloacelor de transport.

Această inițiativă, alături de proiectul de amenajare a unor trasee velo, confirmă eforturile noastre de a ne încadra în cerințele europene de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră. Ne dorim să creăm o rețea de transport verde în județ, rețea care să faciliteze accesul elevilor din zonele defavorizate către unitățile de învățământ”, a transmis Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș. 

Departajarea comunelor care vor putea să primească noile mijloace de transport se va face în urma îndeplinirii condițiilor prevăzute în Ghidul apelului și cu respectarea unor condiții privind asigurarea exploatării mijloacelor de transport primite, au anunțat cei de la CJ Timiș.

Vă reamintim că și Primăria Timișoara se află în plin proces de recepționare a autubuzelor electrice Karsan. Până în iulie 2023, 29 de autobuze au ajuns deja la Timișoara.

În total vor fi 44 de autobuze electrice cumpărate din fonduri europene, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării. 

Autobuzele au o capacitate de circa 130 de călători, din care cel puţin 44 pe scaune, și o durată de funcţionare de minimum 15 ani, din care opt fără reparaţie generală. 

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite