Metoda de „vindecare” a liceenilor dependenţi de telefon. Ideea, pusă în practică după o vizită la puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Folosirea telefonului de către elevi în timpul orelor este una din cele mai mari probleme cu care se confruntă profesorii, în special cei care predau la liceu. Pentru a-i determina pe elevi să renunţe la telefon, conducerea unui liceu din Timiş a găsit o soluţie inedită: măsuţa specială pe care se lasă telefoanele în timpul orelor.

„Impresionat să văd elevii din clasa a IX - a depunând celularele pe masă de fiecare dată când se termină pauza. Felicitări! Ora de istorie nu mai are concurenţă neloială”, este mesajul care însoţeşte fotografia postată pe Facebook, de Sorin Codat, un profesor de istorie din Timişoara. În imaginea postată de profesorul Sorin Codat se poate vedea într-o clasă o măsuţă denumită „Telefoane”. Pe acea măsuţă, sunt puse etichete cu numele elevilor, iar în timpul orei telefoanele se lasă acolo, stinse sau pe silent.

Fotografia este realizată într-o clasă a Liceului Sportiv Banatul din Timişoara. Contactat de „Adevărul”, profesorul Sorin Codat a declarat că problema telefoanelor în şcoli este una majoră şi a distribuit imaginea cu dorinţa ca modelul de la Liceul Sportiv să fie preluat şi de alte şcoli. Directoarea adjunctă a Liceului Sportiv Banatul, Ramona Roman a declarat că ideea amenajării  măsuţelor pentru telefoane i-a aparţinut unei doamne diriginte de la o clasă de a IX, după o vizită la Penitenciarul Popa Şapcă.

„Noi avem un parteneriat cu penitenciarul unde mergem cu elevii în vizită şi unde îţi laşi telefoanele în nişte cutiuţie la intrare. Elevii se despart foarte greu de telefon la şcoală, deşi regulamentul nu permite folosirea lui  în timpul orelor decât dacă le solicită profesorii în scop educativ. S-a întâmplat de câteva ori ca unii dintre ei să fie sancţionaţi pentru că au folosit în timpul orelor şi atunci s-a găsit o soluţie”, a declarat directoarea adjunctă de la Liceul Sportiv.

Imagine indisponibilă

Telefoanele elevilor unei clase de la Liceul Sportiv din Timişoara, la o oră de istorie FOTO Sorin Codat

Potrivit Ramonei Roman, mesele pentru telefoane au fost amplasate în clasele de liceu, la gimnaziu nefiind o problemă atât de mare. „La gimnaziu nu au telefoane atât de performante încât să aibă internet pentru că asta e problema. În timpul orelor intră pe internet. Părinţii insistă în continuare ca elevii să aibă telefoanele la ei, deşi le-am spus că au telefonul de la secretariat pentru care pot să sune oricând. Din păcate nu am găsit susţinere din partea părinţilor, deşi părinţii spun că nu ar trebui lăsaţi în timpul orelor să se joace pe telefon. Pentru un profesor e dificil să verifice în permanenţă pentru că nu îi vezi tot timpul”, a mai spus directoarea adjunctă de la Liceul Sportiv. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite