Foto arhivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organele unui bărbat din Arad vor salva trei vieți. O nouă prelevare de organe are loc, în aceste momente, la secția de Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean din Timișoara.

Echipa de medici timișoreni de la Spitalul Județean se pregătește, în aceste momente, să intre în operație alături de colegii lor de la Cluj și București. Intervenția de astăzi este a doua de acest gen din 2011, la doar cinci zile de la ultima prelevare de organe care a avut loc la Timișoara. Ficatul și rinichii unui bărbat de 66 de ani din Arad vor fi transportate la  București și respectiv Cluj, acolo unde vor fi transplantate. „Familia și-a dat acordul pentru prelevarea ficatului și rinichilor. În ultimii ani, inima românilor se deschide tot mai mult spre ajutorarea bolnavilor înscriși pe listele de transplant", spune Dan Ilincariu, coordonatorul echipei de transplant din cadrul Spitalului Judțean din Timișoara.

Pacientul a fost internat la Județean în noaptea de 10 ianuarie, cu un traumatism cranio-cerebral suferit în urma unei căderi de la înălțime. În această dimineață bărbatul a intrat în moarte cerebrală și medicii au cerut acordul familiei pentru prelevarea organelor după ce toate testele au arătat acest lucru. Operația va dura câteva ore, după care specialiștii vor transporta de urgență organele la Cluj și București.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite