Controversa din jurul unei propuneri făcute de Dominic Fritz. Cât de sportiv ar trebui să fie şeful Poliţiei Locale?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actualul şef al Poliţiei Locale Timişoara, Dumitru Domăşneanu FOTO Adevărul
Actualul şef al Poliţiei Locale Timişoara, Dumitru Domăşneanu FOTO Adevărul

O controversă s-a stârnit în jurul unei propuneri făcute de primarul Timişoarei, Dominic Fritz. În perspectiva organizării unor concursuri de directori pentru instituţiile din subordine, administraţia Fritz a întocmit un proiect de hotărâre care vizează condiţiile pe care ar trebui să le îndeplinească directorii.

La dezbaterea publică organizată pe marginea  proiectului, una dintre nemulţumiri a fost că directorului de la Poliţia Locală i se cere să facă şi dovada condiţiei fizice. Mai mulţi cetăţeni au spus că această cerinţă ar trebui eliminată, directorul Poliţiei Locale având nevoie de competenţe manageriale, nu sportive.

„Nu cred că avem nevoie de un director care să aibă abilităţile fizice ale unui sportiv. Să fie prezent mai mult pe teren. Cu asta sunt de acord”, a declarat unul dintre cetăţenii prezenţi la dezbatere.

„Este necesar pentru un post de conducere a unei instituţii să facă abdomene, să alerge? Asta este problema unui director? Sau să organizeze fără să alerge sau asta să trebuiască să fie criteria de competenţă? Să aibă experienţă în primul rând”, a reacţionat un alt cetăţean.

Şefa Direcţiei de Management Intern din Primăria Timişoara, Monica Pfifer, a explicat că la momentul întocmirii proiectului s-a considerat că dacă poliţiştilor locali li se cere să dea probe sportive la angajare, ar trebui ca şeful lor să fie supus aceloraşi condiţii.

„Am stabilit acea competenţă (apt din punct de vedere fizic verificat printr-o probă sportivă) plecând de la ideea că aşa cum poliţiştii locali trebuie să îndeplinească nişte condiţii specifice şi conducătorul lor ar trebui să le îndeplinească în condiţiile în care este un conducător operativ al acţiunilor lor”, a explicat Monica Pfifer, care a mai spus că nu crede că impunerea aptitudinilor fizice „este condiţia cea mai importantă pe care domnul primar o are în considerare”.

„Era un punct de plecare. Poate în urma acestei dezbateri publice vom avea un numitor comun”, a mai declarat Monica Pfifer. O decizie finală va fi luată în Consiliul Local. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Un „dinozaur”, prima victimă a lui Dominic Fritz. Şeful Poliţiei Locale, mazilit de noul primar al Timişoarei

Ce ar alege şeful Poliţiei Locale Timişoara între pensia specială şi salariu: „Totuşi, dispun de putere de muncă”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite