Naiştii gorjeni din formaţia «Mugurii Zamfirieni» vor cânta alături de Gheorghe Zamfir la Sala Palatului. Ce surpriză i-au pregătit maestrului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de la Secţia de nai a Liceului de muzică şi arte plastice «Constantin Brăiloiu» din Târgu Jiu care activează în cadrului grupului «Mugurii Zamfirieni» condus de profesorul Mitel Pasăre vor urca, mâine, pe scena Sălii Palatului alături de maestru Gheorghe Zamfir.

Tinerii naişti gorjeni şi profesorul Mitel Pasăre sunt invitaţii lui Gheorghe Zamfir la concertul susţinut de acesta, alături de prietenii lui. Concertul va începe la ora 19.00, la Sala Palatului din Capitală. „Mari vedete ale scenei româneşti îşi dau întâlnire în 18 decembrie la Sala Palatului din Bucureşti pentru un spectacol extraordinar de Crăciun, ce se anunţă a fi evenimentul lunii decembrie.Alături de gazda acestei seri de gală, marele maestru al muzicii Gheorghe Zamfir, vor fi artişti de geniu ai scenei româneşti, violonistul Eugen Sârbu, venit special împreună cu vioara sa Stradivarius de la Londra, actorul Dan Puric ce pregăteşte un moment unic, dedicat acestui spectacol, soprana Alexandra Coman, pe care aţi putut să o urmăriţi alături de Placido Domingo sau Jose Carreras, emblematicul cor de camera Madrigal şi, nu în ultimul rând, Orchestra Naţională Gheorghe Zamfir. Programul cuprinde prelucrări folclorice româneşti, interpretate în mod autentic, melodii celebre din repertoriul internaţional, lucrări clasice şi creaţii proprii ale maestrului Gheorghe Zamfir, dar şi inspiratele momente ale inegalabilului Dan Puric“, se arată în prezentarea concertului făcută pe site-ul biletoo.ro.

Cheie din aur oferită maestrului Zamfir

Pe această scenă vor urca şi elevii gorjeni, însoţişi de profesorul Mitel Pasăre, un prieten al maestrului. „Această invitaţie ne onorează, mai ales că vom urca pe una dintre cele mai importante scene din ţară, alături de un artist de nivel mondial. În mod sigur nu vor lipsi emoţiile“, a spus profesorul Mitel Pasăre. Acesta îi va oferi maestrului Gheorghe Zamfir o cheie din aur realizată de Ovidiu Pârâianu.

image

Gheorghe Zamfir este autor a peste 300 de lucrări în stil folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental şi simfonic, a vândut peste 120 de milioane de discuri în toată lumea, are peste 160 de albume înregistrate, şi peste 100 de discuri de aur şi de platină, alături denenumărate distincţii şi onoruri la nivel mondial.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite